Cea mai pură apă din lume se află chiar în România!

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Wellness
Foto: Freepik
Foto: Freepik

În acest loc din ţară poate fi găsită cea mai curată apă de băut.

În Munţii Bucegi se află o sursă de apă care şi-a câştigat renumele prin proprietăţile magice, dar şi prin puritate.  Este vorba despre Cascada 7 izvoare, aflată între lacul Bolboci şi lacul Scropoasa, pe Valea Ialomiţei. Potrivit legendelor şi povestirilor populare, dacii obişnuiau să bea apă de aici pentru a-şi reface forţele. De altfel, în folclorul popular, cascada este numită apă vie. 

Ce spun specialiştii

Renumele legat de puritatea acestor ape a atras atenţia multora, motiv pentru care au fost efectuate mai multe cercetări pentru a se afla mai multe în acest sens.

Încă anii 1920, apa acestor izvoare a făcut obiectul mai multor cercetări. Primele analize au fost făcute în 1927, acestea fiind reluate în 1930 şi 1935. Testele au arătat că, într-adevăr, apa se remarcă prin, având standarde înalte de calitate. Studiile microbiologice au arătat că este lipsită de azotiţi şi azotaţi. S-au avansat câteva posibile explicaţii care explică puritatea acestor ape. Se consideră că izvoarele trec printr-un zăcământ de argint, iar acest lucru le purifică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel