Unde se află "trenul plutitor". Biletele s-au epuizat imediat

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Unde se află "trenul plutitor". Biletele s-au epuizat imediat / Foto: Pixabay, de Shlomaster
Unde se află "trenul plutitor". Biletele s-au epuizat imediat / Foto: Pixabay, de Shlomaster

Vezi în articol unde se află "trenul plutitor".

Biletele puse în vânzare pentru o plimbare specială cu un "tren plutitor" s-au epuizat rapid în Thailanda, unde pasagerii se pot bucura de iluzia unei călătorii pe o cale ferată acvatică ca urmare a creşterii nivelului apei după ploile musonice, relatează Agerpres, citân d Reuters.

Traseul începe în capitala Bangkok şi traversează barajul Pasak Jolasid din provincia Lop Buri, o călătorie de şase ore pe o şină înălţată chiar deasupra nivelului apei, despre care oficialii thailandezi afirmă că este extrem de ridicat anul acesta din cauza musonului.

Trenul circulă doar în weekenduri în perioada noiembrie-februarie, iar biletele s-au vândut pentru cursele până la Anul Nou.

"Nu am mai văzut aşa ceva până acum", a declarat Bunyanuch Pahuyut, care s-a numărat printre cei 600 de pasageri care s-au bucurat de călătoria cu "trenul plutitor" duminică.

Țara în care se află cel mai lung tren din lume

Un operator feroviar din Elveţia a stabilit un nou record mondial după ce a finalizat o călătorie a celui mai lung tren de călători din lume, transmite Agerpres, citând BBC. Acel tren, care are o lungime de 1,9 kilometri şi este compus din 100 de vagoane, a finalizat o călătorie spectaculoasă de 25 de kilometri în Munţii Alpi.

Tentativa - reuşită - de stabilire a acestui record mondial a fost organizată pentru a promova realizările deosebite ale Elveţiei în domeniul ingineriei. Călătoria prin Munţii Alpi a marcat, de asemenea, cea de-a 175-a aniversare a Căilor Ferate Elveţiene.

ZECE afirmaţii pentru siguranţă la volan

Să conduci o maşină este o responsabilitate mare, mai ales când vorbim nu doar de siguranţa ta şi a celorlalţi din automobil, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic. De aici şi sentimentele de anxietate, stres sau nervi când ne urcăm la volan în zile aglomerate, când ne grăbim poate cel mai mult sau ne pregătim de o călătorie lungă. Pentru a ajunge mereu în siguranţă la destinaţie, trebuie să iei în considerare câteva reguli şi să ţi le repeţi zi de zi. Iată zece afirmaţii pentru siguranţă la volan:

Spuneți aceste afirmații cel puțin o dată și în mod ideal, de mai multe ori înainte, în timpul și după ce aţi condus. Spuneți-le chiar și atunci când nu conduceți pentru a crea noi modele de gândire în mintea dvs. și traduceți-le încet în obiceiuri și comportamente inteligente și sigure de conducere.

1. Nu conduc nicăieri dacă pot face o plimbare sau să aleg o bicicletă, un taxi sau un metrou ori, cel mai bine, un avion.

Înainte de a conduce oriunde, întrebați-vă dacă într-adevăr trebuie să conduceți acolo şi dacă nu aveţi alte variante precum să mergeţi pe jos, să luați un taxi, să urcați în metrou sau să vă urcați într-un avion sau un tren, depinzând de cât de lungă este călătoria. Dacă aveți opțiuni mai bune, luați-le în considerare.

2. Mă simt odihnit și energizat și mă concentrez pe deplin la întreaga mea călătorie.

Asigurați-vă că aveți multă energie pentru a fi în alertă pe parcursul întregului drum (până acolo și înapoi). Dacă nu, amânați călătoria, în loc să apelaţi la cofeină când sunteţi într-o stare de oboseală. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel