Vârsta planetară a lui Venus. Cum se manifestă în viața unei femei? Dar în viața unui bărbat? Ce tip de relații ați avut în adolescență?

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Psihologii au adus de mult timp la lumină importanţa relaţiilor noastre de familie din copilărie şi adolescenţă şi efectele pe termen lung asupra relaţiilor pe care le formăm în perioada adultă. Perioada cu Venus tocmai asta face: înfloreşte tot ce înseamnă emoţional, sentimental, relaţional. Şi dacă am avut un ataşament de tip anxios, acum, în relaţii, între 14 și 21 de ani, o să avem aceeaşi manieră de a-l aborda pe celălalt.

Venus, un corp ceresc misterios, simbol al romantismului şi senzualităţii, are o influenţă majoră în viaţa oamenilor în perioada 14 – 21 de ani. Aşa se explică multe dintre dramele adolescenţei şi sentimentele aprinse care ne dădeau fluturi în stomac. Dar Venus guvernează şi aspectele serioase ale relaţiilor din vieţile noastre, precum contactul cu feminitatea, tipurile de ataşament şi aşteptările pe care le avem de la partenerii noştri pe parcursul vieţii. Şi da, există o influenţă diferită între cum se manifestă vârsta planetară a lui Venus pentru femei şi pentru bărbaţi. Astrologul Alexandru Păunescu, invitat la interviurile Astrosens.ro, a explicat pe îndelete toate aceste subiecte.

”Copiii explorează sentimente pe care nu le-au găsit în familie sau transpun sentimentele pe care le-au regăsit în familie în încercări relaţionale. Şi e foarte bine ca în perioada aceasta să se asocieze materia cognitivă de la Mercur cu emoţia pe care Venus o are şi astfel are loc învăţarea completă. 

Cum se raportează Venus în viaţa unei femei şi cum se raportează în viaţa unui bărbat?

„Ca reprezentant general, Venus reprezintă sentimentele pentru fiecare dintre ei. Pentru femei, are semnificaţia de feminitate şi aici vorbim de tot ce există corporal, psihologic şi emoţional şi e foarte bine ca tinerele adolescente să aibă un model de femeie sau să se descopere. Pentru că dacă descoperi feminitatea şi o expui într-un mod sănătos în perioada aceasta, nu faci decât  ca viitoarele relaţii să le construieşti într-un mod sănătos.

Pentru bărbaţi, Venus în băieţii adolescenţi, în perioada aceasta, reprezintă contactul poate şi cu latura lor feminină dar şi cu ceea ce înseamnă femeie. Şi dacă mama a avut un rol foarte important pentru ei şi au dezvoltat un ataşament foarte dependent, în relaţiile lor vor căuta să identifice ce pot proiecta asupra fetelor cu care se întâlnesc din caracterul mamei. E foarte important ca bărbaţii în perioada de Venus să fie atenţi şi la ceea ce simt pentru că da, societatea ne învaţă că fetele se dezvoltă într-un mod mai artistic emoţional, băieţii trebuie să fie practici şi cumva îndreptaţi spre acţiune. Dar iată, perioada de Venus pentru băieţi  ar trebui să fie o perioadă în care sunt puşi în contact cu propriile sentimente. Pentru că, deseori, bărbaţii nu pot să spună te iubesc, te urăsc, nu pot să numească anumite emoţii, ceea ce conduce la o comunicare implicită în relaţii. Comunicarea implicită înseamnă aşteptări, aşteptări care de multe ori nu sunt realizate, ceea ce duce la un conflict şi bărbaţii respectivi ajung în relaţii fie hiper-posesivi, fie cumva sub papucul nevestei şi asta, principiul ăsta, îngrijorează cel mai mult mamele şi nimeni nu doreşte să ajungă acolo, dar nimeni nu are grijă ca acel băiat, în perioada de Venus, să aibă nişte modele”, a conchis Alexandru Păunescu, despre vârsta planetară a lui Venus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel