Venus retrogradă în Capricorn: Testul SUPREM al relaţiilor. Daniela Simulescu dezvăluie cine va fi AFECTAT!

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Horoscop

Venus retrogradă în Capricorn ne arată o altă faţetă a felului în care ştim să iubim şi să primim iubire. Şi deşi acest tranzit are loc în semnul serios şi responsabil al Capricornului, relaţiile, în special cele lungi, vor trece prin teste, întrucât toate nevoile noastre neîmplinite vor ieşi la lumină în timpul retrogradării, iar de cele mai multe ori le putem găsi în persoane din exteriorul relaţiei, fie de la persoane noi, sau de la cei din trecutul nostru amoros. La ce trebuie să ne aşteptăm şi cine trebuie să aibă grijă în această perioadă în mod special? Astrologul Daniela Simulescu a realizat o emisiune specială care răspunde tuturor curiozităţilor legate de Venus retrogradă în Capricorn:

Venus este a doua planetă de la Soare, din sistemul solar şi în astrologie o reprezintă pe Afrodita, zeiţa iubirii, a dragostei, a relaţiilor, a pasiunilor, a frumuseţii şi a banilor. De fiecare dată precizez că iubirea trece şi prin stomac.

Venus în Capricorn, retrogradă. Venus a intrat în Capricorn pe 5 noiembrie şi va ieşi de acolo pe 6 martie 2022, dar în perioada 19 decembrie - 29 ianuarie 2022, va retrograda.

Noi, când vorbim de retrogradare, nu te gândi că ea chiar se întoarce, e o mişcare aparent retrogradă, ea de fapt încetineşte şi petrece mai mult timp în semnul respectiv pentru că, de obicei Venus stă într-o zodie cam o lună.

Doar pentru că, din când în când, şi asta se întâmplă la 18 luni, ea încetineşte în semnul respectiv şi zicem noi că retrogradează. Retrogradează o dată la 18 luni şi o dată la 8 ani în acelaşi semn. Deci, acum 8 ani a mai fost retrogradă în Capricorn.

Ce reprezintă Venus

Venus reprezintă partea de feminitate. Deci, femeile sunt cele mai afectate. Nu se întâmplă ceva grav. Femeile, partea de feminitate, de relaţii, de parteneriate, de asocieri, de conexiuni, partea de estetic, de îngrijire, de cum arătăm, de cum ne manifestăm, de haine, pantofi, bijuterii şi Venus are legătură şi cu tot ce înseamnă tranzacţii, bani, susţinere, beneficii, ajutoare.

În astrologia tradiţională şi în cea modernă, Venus este considerată 'micul benefic' pentru că unde este ea, aduce plăcere, bucurii, ne face să ne simţim bine, în funcţie de poziţia sa în harta natală.

Când Venus retrogradează...

Tot ce ţine de relaţii, de parteneriate, de feminitate, de iubire,  şi de bani retrogradează, se reia. Ce înseamnă asta? Că în perioada 19 decembrie - 29 ianuarie trebuie să fim foarte atenţi. Deşi asta este perioada de foc. Când se întâmplă retrogradarea, eu iau în calcul toată perioada în care Venus este în semnul în care va retrograda, adică între 5 noiembrie 2021 şi 6 martie 2022. Felia este deja 'contagiată'.

În astrologia veche, astrologii nu recomandau intrarea în relaţii noi pe Venus retrograd. Acum, în 2021, nu mai pot să vă spun să nu mai intraţi în relaţii. Aşa că am câteva recomandări pe Venus retrogradă.

În primul rând, cei vizaţi de retrogradarea lui Venus sunt cei cu marcaj cardinal: Berbec, Rac, Balanţă, Capricorn. Aceştia sunt cei mai vizaţi.

Spuneam că femeile sunt primele vizate, dar asta nu înseamnă că bărbaţii nu trec prin evenimente.

Următorii vizaţi sunt cei care sunt venusieni, adică cei care au marcaj de Taur sau cei cu marcaj de Balanţă.

Iarăşi, cei vizaţi, sunt cei care sunt în an de Venus. În profecţii, o tehnică previzională, din când în când, ne guvernează câte o planetă. Şi dacă suntem într-un an de Venus, e clar că anul în care eşti marcat de Venus şi Venus retrogradează, se întâmplă lucruri.

Deci, dacă vă ştiţi cu marcaj de Venus, vă ştiţi cardinali, adică aveţi poate ascendent în Taur, Balanţă, toţi cei care vă ştiţi cu Venus puternic în astrogramă, trebuie să aveţi grijă la perioada respectivă. Nu neapărat că se întâmplă ceva rău sau bun. Doar să aveţi grijă.

Venus retrogradă: posibilităţi, recomandări

Unde retrogradează Venus: în Capricorn. Este semnul seriozităţii, al responsabilităţii, al asumării, al contractului, al contractului, al stabilităţii, al durabilităţii, al răcelii emoţionale, al detaşării. Este semnul care reprezintă tot ce înseamnă pe termen lung, pe plan lung.

Semnul Capricornului se gândeşte foarte mult la siguranţă, la stabilitate, mai ales la cea financiară, materială. Nu degeaba oamenii cu Venus în Capricorn, atât femeile, cât şi bărbaţii, sunt atraşi de oameni care pot să le ofere, care construiesc, care au obiective. Nu neapărat că sunt materialişti. Pur şi simplu, ei ca să iubească, au nevoie de fapte.

Oamenii cu Venus în Capricorn sunt foarte senzuali, foarte carnali, foarte devotaţi. Dar, în primă fază au un zid emoţional. Nu o să se afişeze în public, nu o să se ia de mână pe stradă, tratează totul foarte serios, indiferent de vârsta pe care o au. Cu Venus în Capricorn suntem atraşi de persoane cu diferenţe de vârstă, fie că sunt mai mici sau mai mari. 

Cu Venus în Capricorn, ne uităm la persoane cu autoritate, şefi, oameni cu poziţie, oameni care au reuşit. Suntem foarte atraşi de acest tip de oameni, fie că suntem femei sau bărbaţi.

Cu Venus în Capricorn căutăm relaţia aceea în care o să stăm toată viaţa. 

Ce se întâmplă când Venus retrogradează în Capricorn?

Pe Venus retrogradă se întâmplă trei scenarii:

1. Reapar în viaţa noastră persoane din trecutul nostru amoros sau persoane pe care le-am plăcut şi nu s-a întâmplat nimic. Poate avem impresia că s-a mai schimbat. Pe Venus retrogradă avem o nevoie de a iubi şi de a fi iubiţi. Capricornul este şi un semn al singurătăţii şi ne dăm seama că suntem singuri şi cât de mult ne afectează singurătatea, apoi reapar aceşti oameni şi simţim să le dăm o şansă.

Dar, atenţie mare! Dacă vă grăbiţi, nevoia aceasta doar de a iubi şi de a fi iubiţi, s-ar putea să vă păcălească, pentru că oamenii respectivi s-ar putea să fie aceeaşi Mărie cu altă pălărie.

Aşa că, prima recomandare este să nu vă grăbiţi, cel puţin până pe 29 ianuarie 2022. Chiar dacă retrogradarea începe de pe 19 decembrie, dar voi aţi avut contact cu aceşti oameni începând cu 5 noiembrie, trebuie avut grijă. Şi dacă sunteţi singuri, şi dacă sunt într-o relaţie.

Oamenii care apar în viaţa voastră acum, iar voi sunteţi într-o relaţie de lungă durată şi vă duceţi către cei din trecutul vostru, înseamnă că ceva din relaţia voastră nu funcţionează, înseamnă că anumite nevoie nu vă sunt împlinite. Pentru că vorbim de Venus în Capricorn, relaţie de lungă durată, blazată, plictisitoare, vreţi să simţiţi viaţa.

De ce reapar oamenii aceştia? Poate undeva nu aţi încheiat socotelile aşa cum trebuie. Poate v-aţi despărţit, poate aţi vrut să aveţi ceva cu ei şi nu aţi avut şi reapar să mai încercaţi o dată, ca apoi să închideţi încă o dată.

Nu vă lăsaţi păcăliţi, nu vă grăbiţi, nu vă aruncaţi. Aşteptaţi! Dacă persoana care s-a reîntors înţelege că nu vreţi să vă grăbiţi, că vreţi să o luaţi uşor şi dacă  mai sunt în continuare în viaţa voastră şi după 29 ianuarie 2022, până pe 6 martie, mai merită o şansă. Dar dacă persoana reapare şi dispare, faceţi o Cruce şi mulţumiţi Universului pentru că persoana respectivă a reapărut doar ca să vă testeze puţin.

Da, poate să aibă o şansă persoana care se reîntoarce, dar nu să o consumaţi imediat. Pentru că dacă aţi intrat pe acelaşi tipar pe care ai intrat în trecut, apare şi dispare.

2. Puteţi cunoaşte oameni noi, oameni care să vă inspire, să vă motiveze, să vă ambiţioneze, să fiţi mai buni şi să vă îndrăgostiţi, să v se ia ochii. Asta se poate întâmpla fie că sunteţi într-o relaţie, fie că sunteţi singuri.

Dacă sunteţi într-o relaţie: Venus în Capricorn ce testează? Relaţiile, nunţile, contractele. Dacă aveţi o relaţie 10, 20, 30 ani, vă treziţi, dintr-o dată, că v-aţi îndrăgostit de cine nu v-aţi fi imaginat. Şi ce vreţi să faceţi? Să divorţaţi.

Atenţie, că femeile, în perioada cu Venus retrogradă, se machiază, se coafează, slăbesc, îşi schimbă look-ul, fac tot felul de lucruri pentru ele. Şi dintr-o dată, s-ar putea ca acasă să nu mai primească validare, adică soţii, intrând într-un confort al relaţiei, să nu le mai pese că femeile s-au schimbat sau femeile să nu îi mai vadă pe bărbaţi că se schimbă şi, la un moment dat, apare o nemulţumire. Şi ce faci când apare nemulţumirea? Te îndrăgosteşti de vorbele cuiva. Vei găsi, pe Venus retrogradă, oamenii care să îți arate de ce ai tu nevoie. Doar că, dintr-o dată, o să zici gata, rup relaţia asta lungă. O să spui că uite, noua persoană ce frumos îmi vorbeşte, ce frumos se poartă, cea de acasă nu face aşa.

Trebuie să vă daţi seama care e treaba pentru că, de obicei, pe Venus retrogradă, că îndrăgostiţi de oameni pe care altă dată nu i-aţi fi văzut atât de importanţi, dar efectiv, vă atrag.

Acum, recomandarea astrologului care este: nu vă spun să nu intraţi în relaţii. Pe Venus retrogradă sunt foarte bune idilele, relaţiile scurte. Am eu o vorbă: pe Venus retrogradă, dragostea durează trei luni. Deci, aveţi grijă. În lunile astea cât o să fie Venus afectată de retrogradare, poate să apară cineva şi să dispară exact cum a apărut, adică să începeţi o idilă, o relaţie, fie că sunteţi singur sau într-o relaţie, dar dispare. Dacă persoana respectivă rămâne după 29 ianuarie - 6 martie 2022, mai merită să mai rămână în viaţa vostră. Dar dacă el a apărut şi a dispărut în perioada aceasta, fără să faceţi nimic, trebuie să staţi să vă gândiţi de ce a apărut persoana respectivă şi de ce v-aţi îndrăgostit de ea: pentru că aveţi o nevoie nesatisfăcută.

Femeile, de obicei, intră în relaţii, idile, pe Venus retrograd, mai ascunse, mai pe faţă, tocmai ca să conştientizeze că sunt femei şi poate anumite nevoi nu au mai fost satisfăcute sau dorinţe împlinite. Poate le-a fost frică să mai spună că au anumite fantezii sau dorinţe sexuale. Pentru că Venus vorbeşte şi de partea senzuală, sexuală. Şi dintr-o dată, femeile sunt atrase de alţi oameni. Dar şi bărbaţii suferă destul de mult pe Venus retrogradă.

Să recapitulăm: pe Venus retrogradă, cine apare, nu ne grăbim. Dacă persoana respectivă mai este în viaţa voastră după 29 ianuarie - 6 martie 2022, mai merită o şansă. Atunci puteţi să o prezentaţi prietenilor, familiei, dar până atunci, construiţi la relaţie.

Iar dacă sunteţi într-o relaţie, să nu luaţi vreo decizie de rupere până pe 29 ianuarie 2022. După 29 ianuarie, ziceţi divorţez, fac, drag. Atenţie, că pe Venus retrogradă, statistica astrologică spune că sunt mai avantajate despărţirile decât căsătoriile. Asta, în cazul în care voiaţi să vă căsătoriţi civil. În cazul în care puteţi evita, perfect. Dacă nu, vă căsătoriţi, că oricum v-aţi cunoscut de mult timp şi aveţi grijă la ce se întâmplă.

Dacă se reîntorc oameni, nu vă grăbiţi. Dacă apar relaţii noi, nu lăsaţi relaţiile lungi pentru cele noi. De ce spun asta? Pentru că s-ar putea să descoperiţi care este problema. Şi dacă nu luaţi o decizie până se termină Venus retrogradă, după Venus retrogradă vă puteţi duce acasă la partenerul/a şi să îi spuneţi: nu mă mai simt iubit, apreciat, validat. Totul a devenit prea confortabil, blazat. Am nevoie de alte lucruri. Da, ne-am căsătorit acum mulţi ani, dar mai am nevoie şi de altceva. Atunci, dacă partenerul este dispus să le ofere, e perfect. Pentru că îl ajutaţi şi pe el să îşi dea seama ce îi lipseşte. Dar dacă partenerul nu se schimbă, atunci e bine să luaţi decizia. Deci, nu vă grăbiţi pe Venus retrogradă, mai ales dacă apar ispite.

O să auziţi mult în jurul vostru, în această perioadă, de infidelităţi, de relaţii lungi rupte, de divorţuri. Plus că se adaugă şi experienţa în urma pandemiei. Multe cupluri au petrecut mult timp împreună şi abia atunci s-au cunoscut cu adevărat, sau realizat că s-au căsătorit în urma presiunii sociale, poate nu îşi doreau.

Deci, aveţi grijă, că dragostea pe Venus retrogradă durează de obicei trei luni. Şi dacă durează trei luni, trebuie să vă daţi seama ce aţi luat din acea relaţie, fie că sunteţi singuri sau deja într-un cuplu.

Doare! Să ştiţi că relaţia începută pe Venus retrogradă, poate să dureze puţin. Şi astea începute pe Venus retrogradă, care durează câteva săptămâni, dor mai mult ca cele lungi. Dor foarte mult.

3. Ce se mai întâmplă pe Venus retrogradă? Relaţiile în care ne aflăm sunt foarte testate. Fie cunoaştem pe cineva şi facem ochi dulci, fie, efectiv, ni se ia. Încep să nu îţi mai convină tot felul de lucruri, începi să vezi defectele. Începeţi să vă certaţi, nu vreţi să mai vorbiţi, nu vreţi să mai construiţi, vă îndepărtaţi, că Venus în Capricorn  vorbeşte şi de o oarecare izolare, separare. Adică da, în ochii lumi sunteţi o relaţie, dar fiecare doarme în camera lui, nu mai ieşiţi în oraşul nu mai mâncaţi împreună, nu mai faceţi nimic. Şi dintr-o dată, spui că nu mai poţi să stai în relaţia asta, trebuie să se întâmple ceva. Poate nu cunoşti neapărat pe cineva. 

Relaţiile vor fi foarte testate. Relaţiile care se rup din cauza unor probleme pe Venus retrogradă, merită rupte. Ce relaţii se rup după această perioadă de Venus retrogradă, trebuiau oricum rupte.

Dar Venus retrogradă în Capricorn vă poate ajuta să lucraţi la îmbunătăţirea relaţiei, să vă cunoaşteţi mai bine, să vă puneţi noi obiective de viitor. Lui Venus în Capricorn îi place să pună noi obiective de viitor.

Deci asta este a treia variantă a lui Venus retrograd asta este: dacă relaţia în care vă aflaţi a ajuns la un punct de saturaţie, se va rupe. Ce nu e rupt, deşi e foarte testat pe Venus retrogradă, înseamnă că mai are viitor şi puteţi să construiţi altceva. Deci, dacă aţi aşteptat un moment să corectaţi ceva, folosiţi perioada cu Venus retrogradă.

Ce se mai întâmplă pe Venus retrogradă? Intrăm în relaţii - tampon. Vrem să ieşim dintr-o relaţie, dar ca să nu rămânem singuri, căutăm repede într-o altă relaţie.

Dar, atenţie! Pe canalul de YouTube Astrosens am avut interviu cu Matei Crişan, care este şi psiholog, şi astrolog. Şi cu el am vorbit foarte mult despre Venus retrograd şi ne explică de ce relaţiile - tampon nu sunt bune, pentru că umplem un gol cu un alt gol. Relaţiile - tampon pe Venus retrogradă dor foarte mult.

Aspecte la care trebuie să fiţi foarte atenţi!

Venus retrogradă este între 19 decembrie 2021 şi 29 ianuarie 2022. Am câteva aspecte la care trebuie să fiţi foarte atenţi:

Pe 25 decembrie, Venus retrogradă face o conjuncţie cu Pluto. Asta, după ce face conjuncţia în mers direct, pe 11 decembrie. Dar importantă e asta de pe 25 decembrie. Poate să nu aveţi momente când sunteţi cu familia şi să vă daţi mesaje cu cineva. Deci, pe 25 decembrie, conjuncţia cu Pluto vă face să vreţi să simţiţi altfel. Sau la masa de Crăciun, stai la masă cu familia şi vă daţi seama că nu vă mai iubiţi partenerul. Trebuie să fiţi oneşti cu voi înşivă şi să acceptaţi lucrul ăsta.

Pe 29 decembrie, Venus retrogradă face conjuncţia cu Mercur. S-ar putea, dintr-o dată, să vă readuceţi aminte de cineva din trecut, să îi daţi un mesaj, un telefon, un comentariu. Chestii de Mercur, de comunicare. 

Pe 5 ianuarie, Venus retrogradă face un sextil cu Neptun. Vă face să credeţi că aţi găsit persoana perfectă. Vă păcăliţi. 

Pe 9 ianuarie, Venus retrogradă face o conjuncţie cu Soarele. Ţineţi minte data de 9 ianuarie, pentru că nu e bună pentru relaţii noi. Nici idile, nici relaţii pe bune.

Pe 29 ianuarie, Venus retrogradă face un trigon cu Uranus. Este un lucru bun, dar să ţinem minte o chestiune: pe 26 ianuarie, va intra şi Mercur în retrogradare în Capricorn. Cu alte cuvinte, cu cât ne apropiem de sfârşitul lui Venus retrogradă, pe 29 ianuarie, cu atât lucrurile se amplifică.

Atenţie la cheltuieli

Pe Venus retrogradă vreau să mai precizez un lucru, cel puţin femeilor, nu e momentul potrivit să cheltuiţi bani mulţi pe podoabe, pe haine. Pentru că, după ce trece Venus retrogradă, nu o să vă mai placă. Senzaţia este următoarea: când vedeţi o haină într-o vitrină, o să credeţi că dacă aveţi haina respectivă, arătaţi nu ştiu cum, nu vă mai uitaţi la preţ. Mai ales că Venus e retrogradă în Capricorn, care îşi doreşte lucruri scumpe, de calitate pentru că îi dă statut.

Vă spun acest lucru pentru că Venus retrogradează înainte de Crăciun şi o să vrem să cheltuim bani. Pe Venus retrogradă e foarte bine să cumpărăm lucruri la reduceri, să căutăm oferta cea mai bună, poate bijuterii antice, Capricornul ţine de antichităţi, de lucruri vechi, de bijuterii cărora să le dăm o altă valoare. 

Pe Venus retrogradă e o perioadă bună de negocieri pe toate planurile. Fie că o să fie negocieri pentru partaj, că tot o să auziţi de multe despărţiri, divorţuri, negocieri la locul de muncă, negocieri pentru alianţe, negocieri pe zona politică. Pe Venus retrogradă în Capricorn, se vor reface multe alianţe care au durat mult, s-au rupt la un moment dat şi se reiau.

Vezi aici emisiunea completă despre Venus în Capricorn, realizată de Daniela Simulescu:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel