Venus retrogradă se apropie. La ce trebuie să se aştepte cuplurile?

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Diverse
Venus retrogradă se apropie. La ce trebuie să se aştepte cuplurile? (sursa foto: Pixabay)
EXCLUSIV
Venus retrogradă se apropie. La ce trebuie să se aştepte cuplurile? (sursa foto: Pixabay)

Venus retrogradă în Capricorn. O perioadă astrologică ce va pune la încercare relaţiile lungi. Venus va retrograda în perioada 19 decembrie 2021 - 30 ianuarie 2022. În acest timp, multe cupluri vor pune din nou contractul relaţional pe masa de negociere. 

Aceste perioade aduc înapoi acele dorinţe ascunse şi experienţe netrăite pe care le-am îngropat în relaţiile noastre. Nu este un risc garantat în Venus retrogradă ca toţi cei implicaţi în relaţii să devină infideli şi chiar poate deveni un moment în care partenerii de cuplu îşi pot întări relaţia prin comunicare deschisă.

"Iată că după retrogradările lui Mercur, Jupiter și Saturn, destul de plictisitoare, vine una destul de interesantă. Cea a lui Venus. Când planeta iubirii și a banilor retrogradează, viața noastră sentimentală trece prin diverse teste, iar unele cheltuieli pot fi făcute doar pe fond emoțional.

Pe Venus retrogradă, ne putem reconecta cu foști parteneri, putem avea idile scurte și intense, sau putem lua decizii marcante referitoare la relațiile în care ne aflăm. Și pentru că, de data aceasta, Venus va retrograda în semnul Capricornului, trebuie să știți că parteneriatele cele mai lungi pot fi zguduite. Cele la care nu s-ar fi gând nimeni niciodată.

Deși Venus va retrograda în perioada 19 decembrie 2021-30 ianuarie 2022, influența sa se va simți de pe 6 noiembrie 2021 până pe 6 martie 2022", potrivit astrologului Daniela Simulescu.

Contractul relaţional, pe Venus retrogradă

Matei Crişan - astrolog, terapeut prin regresie, hipnoterapeut - a explicat şi cum se formează contractul relaţional, aici fiind importantă comunicarea clară a dorinţelor şi nevoilor într-o relaţie.

"Din perspectiva tranzitului care se apropie - poate ai observat - astrologic, la 2-3 ani, majoritatea oamenilor trec prin situaţia de a întâlni ispite. Şi asta pune presiune pe orice relaţie, chiar şi atunci când există un angajament clar, un contract. Ce înseamnă contract? Înseamnă că cei doi au discutat cu claritate ce doresc de la o relaţie. Asta se întâmplă după o perioadă în care te ocupi de tine, de obicei, după de terapia ta. Însă, contractul este unul implicit. Fiecare vine într-o relaţie cu ceva şi nu înţelege de multe ori cu ce vine. De exemplu, tu poţi foarte bine să vii într-o relaţie şi ai un contract deja, la un anumit nivel, pe care îl duci şi i-l pui celuilalt în braţe, doar că nu ştii să-i spui ce i-ai dat şi nu ştii să îi spui ce vrei tu.

Sigur că acest contract implicit devine clar în primele 6-9 luni de relaţie, că vrei să petreci mai mult timp, să vizitezi mai des familia împreună, că vrei un copil, vrei o casă, etc. 

Ăsta este un contract nevăzut, care face mult rău pentru că nu ştii exact ce vrea celălalt de la tine şi tu vei face ce ai învăţat acasă sau din relaţiile tale vechi sau pur şi simplu ce crezi tu că celălalt îţi transmite că vrea de la tine. Toate astea, diminuate, afectate, perturbate de ce ştii în momentul respectiv şi ce resursă ai, că poate vezi că celălalt are nevoie de ceva, poate decodifici corect ce anume are nevoie, dar nu îi poţi oferi. Celălalt va face, probabil, la fel. De multe ori ajungem să presupunem în relaţii. Mai rar întrebăm, mai rar verificăm dacă celuilalt îi place sau are nevoie de un anumit lucru.

Eu, ca astrolog, pe Venus retrograd, ce văd mai des este că oamenii se uită şi caută experienţe pe care nu le-au avut încă, nu neapărat ce li se potriveşte. Mai degrabă, răspunde unei perioade de experimentare şi reexperimentare", a completat Matei Crişan.

Citeşte AICI mai multe articole despre Venus retrogradă!

Vezi aici emisiunea completă despre Venus retrogradă, cu Daniela SImulescu şi Matei Crişan:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel