Vineri 13. Care sunt principalele superstiții legate de această zi

astrosens Team | Dată: 13 aug 2021, 23:56 | Categorie: Homepage
Vineri 13. Care sunt principalele superstiții legate de această zi / Foto: Pixabay
Vineri 13. Care sunt principalele superstiții legate de această zi / Foto: Pixabay

Vezi în articol care sunt pricipalele superstiții legate de ziua de vineri 13.

13 este o zi de mare încărcătură, iar dacă este și vineri, superstițiile legate de această zi devin și mai numeroase. Și astăzi oamenii se tem de această zi, crezând că este una cu ghinion, dar puțini știu de când au apărut aceste superstiții. Adânc înrădăcinate, aceste superstiții care par să existe de când lumea, a luat naştere abia în secolul al XX-lea, scrie Realitatea.net. Totuși există și culturi în care această zi era considerată a fi de fapt una norocoasă.

Principalele superstiții legate de vineri 13

1. Dacă un copil să naşte într-o zi de vineri 13, nu va avea noroc niciodată. Un om născut într-o zi de vineri 13 întâmpină greutăți; Un copil născut într-o zi de vineri 13 va avea mereu ghinion, dar o parte din această nefericire va fi înlăturată dacă ziua naşterii lui va fi tăinuită. Un copil născut într-o zi de vineri 13 nu va avea noroc decât după ce toţi cei care îi ştiu adevărata dată vor păstra secretul. Un copil născut într-o zi de vineri 13 va trebui să poarte cu el un picior de iepure de la un iepure ucis la miezul nopţii de un fermier saşiu.

2. Dacă o femeie îşi serbează ziua într-o zi de vineri 13, în mai puţin de un an se va căsători şi va avea un copil. Este de rău augur să te căsătoreşti într-o zi de vineri 13. Dacă un cortegiu funerar taie calea unui om într-o zi de vineri 13, atunci persoana în cauză va fi urmărită de ghinioane. Cine iese din casă în noaptea de vineri 13 va avea convulsii. Dacă 13 persoane stau la o masă pe data de vineri 13, una dintre ele se va îmbolnăvi grav. Nu purta negru în ziua de vineri 13, sau în scurt timp vei purta doliu.

3.  Nu te tunde în ziua de vineri 13, ca să nu ai un necaz în familie. Nu te muta în casă nouă într-o zi de vineri 13, vei avea ghinion.

4. Dacă un cortegiu funerar taie calea unui om într-o zi de vineri 13, atunci persoana în cauză va fi condamnată la moarte.

5. Nu purta negru în ziua de vineri 13 sau în scurt timp vei purta doliu.

6. Nu te muta în casă nouă într-o zi de vineri 13, vei avea ghinion.

7. Dacă 13 persoane stau la o masă pe data de vineri 13, una dintre ele se va îmbolnăvi grav.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play