Visatul cu ochii deschiși: O escapadă rapidă din realitatea zbuciumată. Cât de tare îți afectează psihicul și fizicul?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Te-ai gândit vreodată că visezi cu ochii deschiși prea des sau că te simți ca și cum ai fi pe pilot automat? Ei bine, nu ești singurul.

Conform psihologiei, anumite comportamente pot indica o dorință de a evita provocările și complexitățile vieții de zi cu zi, ducând la o detașare comportamentală și emoțională.

Curios? Iată șase semne subtile că fugi de realitate!

Dependența excesivă de divertisment

Când îți petreci zilele mai mult în lumi fictive din cărți, filme, televiziune și jocuri video decât în propria ta viață, este ca și cum mintea ta ar lua o vacanță de la realitate. Această dependență excesivă de divertisment ar putea fi un semn subtil că încerci să eviți să te confrunți cu lucrurile, uneori dezordonate, dar reale, care se întâmplă în jurul tău.

Deconectarea fizică

Evadarea din realitate nu se întâmplă doar în mintea ta, ci poate afecta și corpul. Deconectarea fizică este un rezultat comun al încercării de a scăpa de realitate. Este ca și cum corpul tău ar fi pe pilot automat. Te-ai putea simți ca o fantomă care plutește prin viață fără să simți cu adevărat pământul sub picioare.

Iluzia productivității

Te simți vreodată ca și cum ai fi într-un vârtej constant de activități, jonglând cu sarcini și mereu pe fugă? Menținerea programului atât de plin, mai ales dacă este doar cu muncă inutilă, ar putea fi o încercare inconștientă de a scăpa de gânduri și emoții mai profunde. Menținerea ocupării în activități și sarcini fără pauze ar putea fi un mod de a evita momentele de liniște și reflecție.

Ce este CNP-ul în numerologie? Astrolog Nicoleta Ghiriș: „Acesta ne spune ce ar trebui să facem în această viață!"

Asumarea excesivă a riscurilor

Când viața de zi cu zi pare previzibilă, unii oameni apelează la căutarea senzațiilor tari ca un mod de a se simți vii și de a scăpa de rutină. Dar asumarea riscurilor extreme, mai ales fără a lua în considerare siguranța sau bunăstarea ta, poate duce la multe consecințe negative neprevăzute. Câteva exemple includ consumul excesiv de alcool, petrecerile excesive, cheltuielile excesive, jocurile de noroc, condusul imprudent și alte activități care îți pun în pericol sănătatea, dăunează relațiilor tale sau duc la probleme legale. Deși adrenalina poate oferi o evadare temporară, urmările pot aduce mai mult haos decât calmul pe care îl cauți.

Procrastinarea cronică

Procrastinarea se întâmplă tuturor din când în când, dar dacă devine un obicei cronic, ar putea fi un mod de a întârzia confruntarea cu anumite aspecte ale realității. Cu toții avem responsabilități, fie că este vorba de teme, treburi casnice sau doar de a ține pasul cu sarcinile zilnice.

Izolarea socială autoimpusă

Când a fost ultima dată când ai vorbit cu prietenii tăi sau ai petrecut timp cu cei dragi? Ai ieșit în ultima vreme și ai socializat? În timp ce un pic de timp singur poate fi revigorant, izolarea constantă autoimpusă ar putea fi un semn că încerci să scapi de realitate și să te distanțezi de conexiunile reale. Așadar, contactează un prieten pentru a ieși din fortăreața ta de solitudine.

Familia poate fi un dar sau un chin. Știi care este dinamica unei familii disfuncționale?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel