ZECE decorațiuni handmade pentru un Crăciun diferit

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Pixabay.com
Pixabay.com

Cine a spus că pentru a avea o casă frumos decorată trebuie să cumpărăm ornamentele de Crăciun? O altă activitate pe care o putem desfășura împreună cu familia,  ar putea fi crearea decorațiunilor doar cu ce avem prin casă. Iată câteva idei simple și de efect!

Dacă nu vreți să cumpărați decorațiunile în acest an, ce-ar fi să le faceți chiar voi? Sunt o variantă mai ieftină, dar și mai frumoasă de ați înfrumuseța casa în preajma sărbătorilor. Nici materialele necesare nu necesită o investiție prea mare deoarece pot fi confecționate din ce aveți la îndemână. 

Iată câteva decorațiuni pe care le puteți confecționa singuri sau cu ajutorul celor dragi:

1. Decorațiuni din hârtie: Pentru a face decorațiuni simple din hartie, începeți prin a alege hârtie colorată sau pagini de carte vechi. Tăiați forme geometrice precum steluțe, brăduți sau bastonașe folosind șabloane sau tăind manual. Pentru a adăuga și mai multă strălucire, puteți aplica sclipici sau lipi mici elemente decorative precum mărgele sau paiete. 

2. Ghirlande din felii de portocale și scorțișoară: Se taie portocala în felii subțiri și se usucă la cuptor la foc mic. Odată uscate, legați feliile împreună cu sfoară sau panglică și puneți bețișoare de scorțișoară între ele pentru a crea o ghirlandă aromată, rustică. 

3. Brazi din bețișoare de înghețată: Lipind bețișoare de înghețată în forma triunghiurilor pe o bază de carton sau lemn, puteți crea mici brazi de Crăciun. Pictați sau decorați cu paiete și margele pentru un aspect festiv, strălucitor.  

4. Globuri pictate manual: Achiziționați globuri simple din sticlă și pictați-le cu vopsea acrilică sau marker permanent special pentru sticlă. Personalizați creând modele de iarnă, scriind mesaje și adăugând detalii de Crăciun.

5. Lumânări decorative: Faceți lumânări topind și modelând ceara sau folosiți lumânări existente și adăugați elemente decorative precum sclipici sau ace de pin uscate pentru a crea o atmosferă unică, festivă, care aduce o senzație festivă casei dvs.

6. Centru de masă din conuri și lumânări: Adunați pini sau conuri  de pin și puneți-le într-un coș sau pe o farfurie. Adaugați o lumânare în centru pentru a crea un punct focal rustic și elegant, care completează perfect  decorul festiv. 

7. Stele din bețișoare de chibrituri:  Lipiți chibrituri în formă de stea și decorați-le cu sclipici, vopsea sau panglici colorate.

8. Clopoței din hârtie sau carton: Puteți tăia forme de clopoței din hârtie sau carton, să le decorați și să le atașați de un fir pentru a le putea agăța în brad sau în alte locuri din casă.

9.Decorațiuni din săpun: Topirea și modelarea săpunului în forme de steluțe, brăduți sau alte simboluri de Crăciun poate fi o activitate distractivă și creativă. Puteți folosi aceste decorațiuni în baie sau ca ornamente în diverse locuri din casă.

10. Pictură pe pietre: Căutați pietre netede și pictați pe ele imagini de iarnă, steluțe sau mesaje de Crăciun. Le puteți așeza într-un vas sau  folosiți-l ca suport de lumânare pentru a adăuga o senzație naturală și rustică interioarelor dvs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel