Zodiac chinezesc. Care sunt zilele și lunile cele mai norocoase pentru căsătorie în 2024?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Astrologie chinezeasca
freepik.com
freepik.com

Calendarul nunților. Când este bine să te căsătorești în 2024, conform zodiacului chinezesc?

În folclorul chinezesc, există anumite zile și luni considerate mai norocoase decât altele pentru căsătorie, bazate pe calendarul lunar și pe tradițiile culturale.

Deși calendarul chinezesc se bazează pe cicluri lunare și solare, iar datele exacte pot varia, în general, luna a șasea (iunie) și a opta (august) sunt considerate luni ideale pentru căsătorie.

În ceea ce privește zilele exacte, unele date pot fi considerate mai speciale decât altele, cum ar fi a cincea zi a lunii a cincea (denumită Ziua Dragonului), a șaptea zi a lunii a șaptea (denumită Ziua Dublă de Aur) sau a noua zi a lunii a noua (Ziua Dragonului Dublu).

Zodiacul chinezesc. Care sunt trăsăturile tale, în funcție de anul în care te-ai născut?

În 2024, potrivit calendarului chinezesc, următoarele date sunt considerate cele mai norocoase pentru căsătorie:

6 iunie 2024 (luna a șasea a calendarului lunar)

8 august 2024 (luna a opta a calendarului lunar)

Ce tradiții de nuntă există în folclorul chinezesc?

Tradițiile de nuntă în folclorul chinezesc sunt bogate. Acestea reflectă o combinație de tradiții vechi, dar și de influențe culturale locale. Îți oferim câteva tradiții care încă sunt respectate în China când vine vorba de buna desfășurare a unei nunți!

Ceremonia ceaiului

Aceasta este una dintre cele mai importante tradiții din cadrul unei nunți chinezești. În timpul ceremoniei ceaiului, tinerii căsătoriți servesc ceai părinților și celorlalte persoane mai în vârstă din familie, pentru a exprima recunoștința și respectul față de aceștia.

Se dau cadouri în numerar (Hong Bao)

O altă tradiție importantă este dăruirea de cadouri în numerar sub formă de plicuri roșii, cunoscute sub numele de "Hong Bao", către tinerii căsătoriți. Precum le puteți vedea și in poza articolului nostru. Aceste plicuri sunt dăruite de oaspeți în semn de bun augur și pentru a-i ajuta pe tinerii căsătoriți să își înceapă viața împreună. Ca darul românesc, nu-i așa?

Dragon și Phoenix

Dragonul și Phoenix-ul sunt simboluri importante în cultura chineză și sunt folosite mai ales la o nuntă. Dragonul simbolizează masculinitatea și puterea, în timp ce Phoenix-ul reprezintă feminitatea și frumusețea. Aceste simboluri pot fi regăsite în decorațiunile de nuntă și/sau pe hainele purtate de către mire și mireasă.

Aritmia cardiacă: mit și realitate

Roșu și auriu

Aceste două culori sunt considerate norocoase în cultura chineză și sunt mereu prezente în decorul și pe hainele de nuntă. Roșul simbolizează norocul, fericirea și bunăstarea, în timp ce auriul definește bogăția și prosperitatea.

Dansurile și spectacolele tradiționale

În unele regiuni, nunțile chinezești vor avea dansuri și spectacole tradiționale precum cele ale dragonilor, care sunt realizate pentru a aduce noroc și fericire cuplului căsătorit.

Anul Dragonului de Lemn - Previziuni pentru TOATE zodiile în 2024

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel