Zodiac Chinezesc. Cei PATRU piloni din astrologia chineză. Ce dezvăluie despre tine

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Astrologie chinezeasca
Zodiac Chinezesc. Cei PATRU piloni din astrologia chineză. Ce dezvăluie despre tine (sursa foto: Thomas Despeyroux / Unsplash)
EXCLUSIV
Zodiac Chinezesc. Cei PATRU piloni din astrologia chineză. Ce dezvăluie despre tine (sursa foto: Thomas Despeyroux / Unsplash)

Anul Tigrului de Apă începe oficial astăzi, ceea ce ne oferă ocazia să deschidem discuţia despre cele mai importante elemente pe care se bazează acest domeniu fascinant, folosit de milioane de oameni în vieţile lor de zi cu zi. Octavian Sbârnă, acupunctor, consultant în Feng Shui și astrologie chineză, a explicat într-un interviu oferit pentru Astrosens.ro cum au apărut semnele animale şi care sunt cei patru piloni de bază ai astrologiei chineze:

Semnificaţia semnelor zodiacale

Când spunem Tigru, ne gândim la ceva fioros, dar semnificaţia zodiilor animale nu prea are legătură cu realitatea.

Rădăcinile zodiacului au fost foarte mult în direcţia de a folosi astrologia, care era legată foarte mult de astronomie, pentru agricultură. Atunci publicul ţintă era populaţia, care erau majoritatea ţărani, iar ţăranii înţelegeau animalele de casă. Nu puteai să îi spui omului de tulpini cereşti sau ramuri pământeşti. Asta era ce ajungea la urechile împăratului.

La origini, toate aceste instrumente de metafizică precum astrologia, Feng Shui şi altele erau un fel de informaţii cu cerc închis, la care poporul nu avea acces pentru că erau considerate atât de puternice, încât nu vrei să dai acest gen de putere tuturor. În momentul în care s-a deschis asta către marile mase, a ajuns doar informaţia diluată. Tulpinile cereşti şi ramurile pământeşti au fost codificate în simboluri precum un bou, un şarpe, un dragon, dar care de fapt, nu au nicio legătură. Tigrul nu e mai bun sau mai rău decât Şobolanul.

Toate sunt de fapt despre cum poţi să creezi armonie. Acelaşi lucru poate, în contexte diferite, să fie bun sau ău. În funcţie de harta unui om, orice animal poate să fie bun sau rău.


Cei patru piloni (八字, Ba Zi)

Dat fiind că toată lumea se gândeşte ce zodie este, ce element este, voi veni cu clarificări.

În astrologia chineză sunt patru piloni, care sunt daţi de anul, luna, ziua şi ora naşterii. În mod clasic, oamenii, pe vremuri, se raportau mereu la anul naşterii fiind că era foarte uşor să îl ţii minte. Ţăranii, în special, nu stăteau să facă hărţi complicate, dar ştiau în ce an s-au născut şi atunci se raportau la animalul din an.

Dar, în momentul în care ne raportăm la animalul din an, ne raportăm la relaţia noastră cu mediul exterior, la ce oportunităţi putem să primim din partea exterioară, adică oportunităţi sociale, de colaborare. Dar cele mai suculente lucruri precum relaţia cu familia, cu copiii, relaţiile de iubire, sănătate nu prea se văd în pilonul anului, ci în toţi ceilalţi piloni.

Urmăreşte aici emisiunea completă cu Octavian Sbârnă:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel