ZODIILE de APĂ: Intuiţie, emoţie, mister

astrosens Team | Dată: 06 feb 2022, 11:10 | Categorie: Diverse
(sursa foto: captura video Youtube)
(sursa foto: captura video Youtube)

În astrologie avem patru elemente binecunoscute, în care sunt grupate cele 12 semne zodiacale, respectiv: foc, pământ, aer și apă. Ori de câte ori ne gândim la semnele noastre, este important să luăm în considerare și elementele, deoarece calitățile elementelor sunt direct legate de calitățile semnelor. Află ce semnifică elementul APĂ:

În primul rând, o explicaţie scurtă a ce reprezintă cele patru elemente de bază ale lumii noastre:

Focul este energie brută: aduce lumină și arde orice atinge pentru a curăța și a crea viață nouă.

Pământul ne conectează la lumea tangibilă și ne furnizează resursele de care avem nevoie pentru a ne construi viața.

Aerul ne umple plămânii, dându-ne capacitatea de a comunica și de a ne conecta unii cu alții.

Apa ne curăță, ne vindecă și ne hrănește.

Împreună, cele patru elemente ne creează lumea.

Am căutat dintotdeauna să înțelegem despre ce este viața și locul nostru în lume. Strămoşii noştri credeau că universul - și cerul - erau o reflectare a lor înșiși. Înțelegând că nu suntem exteriori naturii, ci o parte din ea, ei și-au dat seama că și elementele erau și în interiorul nostru.

Corpul tău arde alimentele pentru a crea energie. Acesta este Focul. Pielea, organele și oasele tale alcătuiesc corpul tău. Acesta este Pământul. Inhalezi fiecare clipă din momentul în care te-ai născut până în ziua în care treci în eternitate. Acesta este Aerul. Nu în ultimul rând, sângele tău este vital pentru întreaga ta esență. Aceasta este Apa.

Elementele sunt forme prin excelență, fiecare cu propriile calități și semnificații, iar atunci când sunt unite, oferă substanța vieții. La fel, pentru că fiecare zodie are elementul său specific, arată că suntem o specie împletită, care are nevoie una de alta pentru a supraviețui.

Aceasta este frumusețea de a fi parte a unui întreg - suntem mai mult decât doar suma părților noastre corporale.

Iar unul dintre rolurile astrologiei este acela de a ne cunoaște mult mai bine. 

Dualitatea semnelor zodiacale

Înainte de a explica fiecare element în parte, trebuie să abordam ceva numit "dualitate". În zodiac, semnele sunt împărțite în două categorii: masculine sau feminine. În timp ce acest „sistem” poate părea puțin depășit în lumea noastră modernă, poţi folosi și cuvinte fără gen pentru dualitatea semnului zodiacal, cum ar fi activ sau pasiv.

Elementele masculine (sau active) sunt semne de Foc și Aer. Nativii acestor elemente tind să fie mai extrovertiți, mai asertivi și mai spontani. Aceste semne tind să se energizeze reciproc și sunt deosebit de compatibile.

Elementele feminine (sau pasive) sunt semne de Pământ și Apă. Nativii acestor elemente tind să fie mai introvertiți și mai autonomi, cu resurse interioare mai mari de putere și pasiune. Împreună, aceste semne se armonizează și sunt, de asemenea, foarte compatibile.

APĂ

Semnele de apă sunt: Rac, Scorpion și Pești.

Semnele de apă sunt intuitive, emoționale și senzuale. Acești nativi tind să profite de marile resurse ale vieții lor interioare pentru a procesa situații și experiențe. Ei sunt capabili să se conecteze cu ceilalți într-un mod sensibil și vulnerabil. Cu o mare perspectivă asupra propriilor comportamente și motivații, ei pot percepe mai ușor lumea dintr-un mod sincer, spiritual sau plin de compasiune. Cu toate acestea, pentru că sunt atât de conștienți de sentimentele lor, pot ajunge să devină excesiv de emoționali, lipsiți de logică.

Oamenii cu multe semne de apă în harta natală se pot simți atrași de lucruri mistice, arte divinatorii, psihologie sau medicină. Ei își folosesc empatia și înțelegerea spiritului uman pentru a se conecta și a lucra mai bine cu ceilalți.

Acești oameni pot fi super sensibili și puțin misterioși. Sunt oameni foarte profunzi și intuitivi. De asemenea, sunt foarte orientați spre casă și familie.

Semnele de Apă în dragoste:

După cum probabil știți deja, semnele de apă nu au ca punct forte întâlniri ocazionale sau aventuri, deoarece se îndrăgostesc repede. Ei pot avea tendința de a idealiza oamenii sau de a se atașa, dar tendința lor de a rămâne acasă și de a fi cu familia îi face parteneri foarte iubitori şi loiali.

Cum se descurcă cu banii:

Semnele de apă sunt preocupate de securitate, dar sunt și emoționale și anxioase, așa că se pot calma prin cheltuială. Le-ar face bine un consultant financiar care să-i ajute să-şi țină sentimentele separate de bani – astfel încât să nu-și cheltuiască emoțional toți banii.

Sănătate:

Pentru semnele de apă, conexiunea minte-corp-spirit este foarte importantă. De asemenea, trebuie să se simtă în siguranță și este important să aibă o bază care să-i liniștească. Se descurcă bine cu yoga sau cu orice altă activitate, mai ales lângă apă. Mișcarea este importantă pentru ca apa și emoțiile să curgă.

Cum să echilibrezi apa:

Atunci când nativii unui semn de apă sunt dezechilibraţi, se pot simți suprasaturați de propriile emoții - indiferent dacă acestea sunt de tristețe, furie sau anxietate - și, prin urmare, gestionarea emoțiilor prin practici precum respirația sau palparea poate fi incredibil de utilă. Orice permite emoțiilor să continue să se miște.

Suntem un amestec de multe elemente - nu doar unul

Înțelegerea modului în care semnul tău solar se raportează la elementul respectiv te poate învăța multe despre cum să aplici zodiacul în viața ta de zi cu zi. Întotdeauna sunt mai multe de învățat și de descoperit când vine vorba de astrologie, dar cunoașterea elementelor oferă o bază excelentă.

Deși poate fi ușor să crezi că ai doar un element, cel asociat zodiei tale, avem de fapt multe poziții planetare în hărțile noastre natale care influențează cine suntem în totalitate. De exemplu, ascendentul şi poziţia lunii în harta natală vor juca un rol semnificativ în modul în care reacționezi și în modul în care te prezinți. Celelalte planete ale tale natale – Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun și Pluto – au și ele propriile lor energii unice, dar pot cădea în diferite semne de foc, pământ, aer sau apă.

Dându-ne seama că toți suntem un amestec de multe elemente diferite, putem înțelege mai bine că există mai multe fațete ale ceea ce ne face pe fiecare dintre noi unic.

Citeşte AICI despre celelalte elemente!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play