Zodiile şi planetele conducătoare. Care este guvernatorul semnului tău

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Îţi cunoşti semnul zodiacal, dar ştii care este planeta sa conducătoare? 

Planetele au un rol important şi vin cu o energie aparte, ce se contopeşte cu energia semnelor pe care le guvernează. Mai mult, acestea au o influenţă aparte şi asupra celorlalte semne zodiacale.

Planeta conducătoare a fiecărui semn zodiacal este arhetipul sau modelul original pentru cunoașterea semnificației acestuia. Pentru a-ți cunoaște mai bine semnul zodiacal, trebuie să-i cunoști planeta conducătoare.

Pe baza observațiilor asupra calităților și „energiilor” planetelor și semnelor zodiacale, primii astrologi au început să le asocieze. Unele sunt neschimbate, în timp ce alte asocieri au fost făcute după descoperirea lui Uranus (1781), Neptun (1846) și Pluto (1930). Descoperirea lui Chiron (1977), care este considerată o cometă și o planetă pitică, și retrogradarea lui Pluto la planetă pitică (2006) pot modifica aceste asocieri în timp.

Ce înseamnă planeta "conducătoare" a unui semn?

A fi „conducătorul” unui semn înseamnă că planeta guvernatoare și energiile sale sunt influența principală. De exemplu, dacă Soarele este în Gemeni în harta ta natală, influența lui Mercur prevalează pentru semnul tău solar. „Energia” Soarelui este valorificată de Mercur, a cărui influență anulează calitățile Soarelui și determină modul în care este exprimată puterea solară.

Fiecare semn zodiacal are o planetă dominantă sau două, ceea ce adaugă o dimensiune calităților sale (asociațiile moderne ale Taurului și Fecioarei nu sunt universal acceptate sau integrate): 

Conducătorul Berbecului: Marte

Conducătorii Taurului: Venus (vechi) și Ceres (modern)

Conducătorul Gemenilor: Mercur

Conducătorul Racului: Luna

Conducătorul Leului: Soarele

Conducătorii Fecioarei: Mercur (antic) și Chiron (modern)

Conducătorul Balanței: Venus

Conducătorii Scorpionului: Marte (antic) și Pluto (modern)

Conducătorul Săgetătorului: Jupiter

Conducătorul Capricornului: Saturn

Conducătorii Vărsătorului: Saturn (antic) și Uranus (modern)

Conducătorii Peștilor: Jupiter (antic) și Neptun (modern)

Aceste asocieri, făcute mai întâi de greci, se bazează pe anotimpuri, nu pe atribute ale semnelor zodiacale. Cu toate acestea, au devenit o muză în limbajul simbolic al astrologiei. Ele sunt o "arhivă cosmică" folosită atunci când este interpretată o diagramă. De exemplu, dacă cineva are o constelație de planete în Pești, se caută semnificaţia planetei Neptun în povestea de viață a persoanei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel