1 Iunie: Ziua Copilului. Cum a luat naștere această sărbătoare?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Social
freepik.com
freepik.com

În multe țări, inclusiv în România, 1 iunie este sărbătorită ca Ziua Internațională a Copilului sau Ziua Copilului. Este o zi în care se recunoaște dreptul copiilor de a se bucura de o copilărie fericită și sigură și în care se promovează drepturile acestora la educație, sănătate și protecție.

Această zi este marcată prin diverse activități și evenimente organizate special pentru copii, precum petreceri, spectacole, concursuri și excursii. Este o oportunitate frumoasă pentru adulți să reflecteze asupra importanței copilăriei în dezvoltarea fiecărui individ și să își reafirme angajamentul față de binele și bunăstarea copiilor.

ZODIACUL copiilor. Cum sunt aceștia, în funcție de zodia în care s-au născut?

Iată câteva detalii despre această sărbătoare!

Originea

Ziua Copilului a fost propusă pentru prima dată în 1925 la Conferința Mondială pentru Bunăstarea Copilului, care a avut loc la Geneva, Elveția. A fost stabilită pentru a evidenția nevoile și drepturile copiilor din întreaga lume.

Data

Majoritatea țărilor sărbătoresc Ziua Copilului pe 1 iunie. Această dată a fost aleasă pentru că în acea perioadă a anului majoritatea țărilor sunt în vacanță școlară, ceea ce permite organizarea de evenimente și activități speciale pentru copii.

Horoscopul copiilor. Ce activități li se potrivesc celor mici, în funcție de zodie? Recomandări utile

Drepturile copilului

Ziua Copilului are ca scop principal promovarea drepturilor copilului, așa cum sunt stabilite în Convenția cu privire la Drepturile Copilului adoptată de Organizația Națiunilor Unite în 1989. Aceste drepturi includ dreptul la educație, sănătate, protecție împotriva abuzului și exploatării, dreptul la joacă și recreere, dreptul la o identitate și protecție împotriva discriminării.

Legătura dintre Mercur și faptul că unii copii vorbesc mai târziu decât ceilalți. Vârsta planetară a lui Mercur

Evenimente și activități

Ziua Copilului este marcată prin diverse evenimente și activități organizate pentru copii, cum ar fi petreceri în aer liber, spectacole, parade, concursuri, activități sportive, expoziții de artă și multe altele. De asemenea, în această zi sunt adesea organizate campanii de conștientizare cu privire la problemele specifice cu care se confruntă copiii în diferite părți ale lumii.

Importanța

Sărbătoarea Ziua Copilului servește ca o oportunitate de a sublinia importanța protecției și îngrijirii copiilor, precum și de a reflecta asupra progreselor făcute în îndeplinirea drepturilor acestora, dar și asupra provocărilor și necesităților rămase de rezolvat.

Interpretarea hărții natale a unui copil. La ce aspecte ne uităm?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel