10 idei rapide pentru un mic dejun delicios

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Practic
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Facem o pauză de la preparatele de sărbători, ca să-ți punem la dispoziție câteva idei pentru un mic dejun rapid, dar consistent. Le poți folosi oricând îți dorești o masă sănătoasă.

Încarcă-te cu energie, cu ajutorul următoarelor rețete de mic dejun!

1. Ovăz cu nuci și merișoare

Știi deja că ovăzul este una dintre cele mai sănătoase variante pentru micul dejun. Din fericire, ai la dispoziție multe rețete de fulgi cu ovăz, care îți oferă o masă nutritivă și energie pentru întreaga zi. Pregătește ovăz cu merișoare și nuci! Pune fulgii într-un bol, împreună cu merișoare și adaugă și miez de nucă. Pune lapte de migdale și puțină scorțișoară și amestecă bine, până când compoziția se omogenizează.

2. Griș cu lapte și dulceața preferată

Ai deja în minte desertul copilăriei? Servește la micul dejun griș cu lapte. Toarnă laptele într-un vas, pune zahăr în funcție de preferințe și, când ajunge în punctul de fierbere, adaugă grișul în ploaie, amestecând continuu. Când obervi că s-a închegat puțin compoziția, dă focul mai mic și amestecă din nou, pentru câteva minute.

Adaugă peste griș dulceața preferată sau câteva fructe deshidratate.

3. Budincă de chia și fructe

Pregătește un mic dejun gustos și sănătos. Semințele de chia sunt pline de vitamine, așa că pune-le într-un bol, toarnă lapte de migdale sau de cocos și amestecă bine de tot, până când semințele absorb lichidul. Ca să aibă un gust mai bun, adaugă și fructe gustoase și aromate: zmeură, pere, mere sau banane. Dacă vrei să fie mai dulce, include și o linguriță de miere.

4. Clătite rapide, cu sirop de arțar

Cui nu-i plac clătitele? Poți să le servești și la micul dejun! Folosește făină integrală, ca să fie mai sănătoase. Amestecă două ouă, pune o cană de lapte și o lingură de ulei și mixează bine, până la omogenizare. Pune făina treptat și un praf de scorțișoară. Pregătește clătitele și servește-le cu puțin sirop de arțar, miere sau fructe, la alegere.

5. Ouă fierte și pâine prăjită

Dacă ești fan ouă, fierbe câteva și servește-le cu pâine prăjită. În altă zi, poți să diversifici și să adaugi felii de brânză, cașcaval sau roșii.

6. Omletă cu brânză și legume

În cazul în care nu-ți plac ouăle fierte, pregătește o omletă gustoasă și hrănitoare. Poți să adaugi brânză de capră sau de oaie, pentru un gust intens și legumele preferate, precum ceapa, roșiile, ciupercile sau ardeiul.

7. Brânză de vaci cu cereale și mix de fructe

Nu ai mult timp să pregătești micul dejun? Pune o cutie mică de brânză de vaci, un pumn de cereale și câteva fructe proaspete. Amestecă bine totul și masa este gata!

8. Guacamole și pâine prăjită

Îți place să mănânci guacamole? Îl poți pregăti în câteva minute și pentru micul dejun. Pisează o jumătate dintr-un avocado copt și amestecă-l cu puțin ulei de măsline, sare și zeamă de lămâie. Pregătește pâinea prăjită și bucură-te de un mic dejun pe cinste!

9. Legume si humus

Humusul poate fi consumat și dimineață, fiindcă este sățios și bogat în vitamine. Îl poți consuma din comerț sau îl poți pregăti acasă. Ai nevoie de năut fiert, ulei de măsline, semințe de susan, usturoi și un ardei gras.

10. Felii de mere cu unt de arahide

Dacă îți place să iei mai degrabă o mică gustare la prima oră a dimineții, încarcă-ți bateriile cu felii de mere și unt de arahide. Fructele sunt bogate în fibre care ajută tranzitul, iar grăsimile și proteinele din unt îți oferă energie maximă!

Vezi şi: Băutura care scade tensiunea arterială şi colesterolul. Există o mare probabilitate să o ai în casă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel