10 semne că ai ENERGIA FEMININĂ blocată și cum o poți debloca! Sfaturi pentru echilibru și dragoste de sine

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Ce se întâmplă când energia feminină este blocată? Simţi că nu eşti tu cu adevărat. Iată care sunt semnele și ce poți face pentru a rezolva.

Există putere în feminitate. Avem nevoie de feminitate şi masculinitate într-un echilibru sănătos, ca să ne trăim viaţa frumos.

Feminitatea nu înseamnă doar rochii, machiaj şi tocuri şi nu se manifestă la fel pentru toată lumea. Preia din aceste rânduri doar informaţiile care vor rezona cu tine şi aplică ce crezi că ai nevoie pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa!

Cum știi că energia ta feminină este blocată?

1) Refuzi ajutorul

Avem tendinţa să credem că a cere ajutor este un semn de slăbiciune şi că doar femeile fac acest lucru, ceea ce ne împinge spre a ne suprasolicita energia şi să refuzăm ajutor chiar şi atunci când avem nevoie.

Adesea, acest refuz poate să vină din lipsa de încredere că poţi primi ajutorul de care ai nevoie sau că nu te poţi baza pe ceilalţi să te ajute, aşa că te asiguri că ai controlul asupra fiecărui lucru pentru a-ţi menţine independenţa. Dacă acesta este cazul, revizuieşte genul de persoane pe care le ai în jurul tău, învaţă să delegi lucrurile.

2) Vezi suferinţa ca pe o virtute

Din nefericire, nici pentru asta nu primeşti o statuie. A te auto-flagela nu face nimănui niciun bine şi nici nu are rost să te superi atunci când oamenii pentru care ai dat totul se întorc într-o zi şi îţi spun: "Nu ţi-am cerut eu asta!".

A simţi că trebuie mereu să te sacrifici pentru ceilalţi nu te face o persoană mai bună. Îndreaptă puţin din atenţia pe care o acorzi celorlalţi şi spre tine. Cum spune în Biblie: "Iubeşte-i pe ceilalţi ca pe tine însuţi". Nu ai cum să oferi celorlalţi iubire, empatie şi căldură sufletească dacă tu eşti mereu la limită cu toate resursele fizice, psihice, emoţionale.

3) Îţi ignori aspectul estetic sau îl consideri neimportant

Frumuseţea pică undeva pe la finalul priorităţilor uneori. Nimeni nu spune că trebuie să îţi pui toată paleta de machiaj pe faţă sau să îţi iei hainele de ocazie la muncă, dar mici retuşuri ici colo pot face minuni şi te pot face să te simţi mai bine. Nu te ascunde în haine largi şi evită măsurile nepotrivite. Îmbracă-ţi corpul cu dragoste, ca să îl faci să se simtă apreciat şi iubit.

4) Refuzi complimente

De câte ori ţi se spune că arăţi bine sau că îţi vine bine o haină, ori că îţi stă părul frumos, cum reacţionezi? Dacă începi să te ascunzi sub masă sau să spui imediat că nu e aşa, ori că e o nimica toată, nu faci decât să anulezi complimentul şi să descurajezi oamenii din jur să îţi mai spună vreodată când observă ceva plăcut la tine.

5) Îţi lipseşte empatia, căldura, senzualitatea, intuiţia

În timp ce masculinitatea aduce protecţie, siguranţă, stabilitate, feminitatea aduce căldură, iubire, calm, senzualitate, profunzime. Se completează reciproc pentru a forma un "tot".

Energia feminină nu este condusă de "ego" şi nu se manifestă prin aroganţă, răceală sau duritate. Blocajul energiei feminine poate fi alimentat şi de încercarea de a ne suprima emoţiile.

6) Totul este "gri" în viaţa ta

Dacă nimic din viaţa ta nu îţi mai aduce bucurie, ar putea exista un blocaj în energia ta feminină, cea care poate vedea frumuseţea şi în acele lucruri mici, de la plante, animale, râsetul unui copil, natură, haine deosebite, parfumuri plăcute care te fac să visezi, până la relaţiile bune pe care le ai în viaţa ta. Concentrează-te pe ce se întâmplă bun în viaţa ta şi realizează zilnic o listă cu ce te-a făcut să zâmbeşti!

7. Îţi lipseşte graţia

Chiar dacă eleganţa a devenit ceva de domeniul trecutului, nu înseamnă că este ceva rău să o alegem în viaţa noastră. Există câteva sfaturi de care ai putea să te foloseşti pentru a-ţi mări nivelul de eleganţă şi pentru a obţine un beneficiu pentru sănătatea ta.

Ne referim la postură. O postură corectă te face să arăţi şi să te simţi mai bine. Dacă vrei să mai adaugi elemente pentru a emana graţie, poţi să acorzi mai multă atenţie gesturilor tale, tonului vocii şi cuvintelor pe care le rosteşti.

8. Atragi persoane cu energie feminină

Dacă începi să atragi spre tine femei sau bărbaţi cu energie predominant feminină, este un indicativ că ai o energie masculină puternică. În mod natural, feminitatea caută protecţia masculinităţii. Cele două energii au nevoie una de cealaltă pentru echilibru.

Pentru femeile care au energie predominant masculină în mod natural poate fi o alegere potrivită, însă pentru femeile care au ajuns din diferite circumstanţe să îşi blocheze energia feminină naturală pentru a lăsa cea masculină să crească, intervin schimbări în timp.

Apar semne de oboseală/epuizare, nemulţumiri legate de relaţia de cuplu, nivel de competitivitate în cuplu care poate duce la invidie sau sabotaj, în special în cuplurile unde bărbatul îşi simte masculinitatea ameninţată şi caută să o protejeze.

9. Nu te bucuri de activităţi feminine

Mersul la cumpărături pentru o haină nouă îţi provoacă oboseală şi nervi înainte să ajungi la magazin? Când a fost ultima dată când ai dansat? Dar când ai purtat ultima dată ceva care să te facă să te simţi ca o prinţesă?

Nu e nimic stupid, încearcă pur şi simplu să îţi aminteşti cum te simţeai când făceai ceva "tipic femeiesc" pentru tine. Bineînţeles că poţi să mergi la pescuit, la sală şi să fii şi feminină în acelaşi timp. Trebuie doar echilibru!

10. Te compari cu ceilalţi mereu

Competitivitatea în doze potrivite ne poate duce departe, dar când fiecare aspect din viaţa ta devine o demonstraţie de a dovedi că eşti peste altcineva, atunci devine o problemă pentru relaţiile tale şi pentru propria stare de bine.

Este un efort în van să cauţi mereu termeni de comparaţie pentru că o persoană care îşi stăpâneşte bine energia predominantă, fie că e masculină sau feminină, nu va fi interesată să fie în competiţie cu nimeni. Pentru că nu are nimic de dovedit.

Cum deblochezi energia feminină?

Dacă ai rezonat cu majoritatea semnelor scrise mai sus, energia ta feminină ar putea fi blocată. Dar nicio grijă, totul se poate echilibra la loc şi vei putea să simţi diferenţa în felul în care te comporţi şi în felul în care se raportează şi ceilalți la tine.

- aliniază-te cu emoţiile tale prin meditaţie/terapie

- afirmaţii pozitive despre tine şi despre ceea ce doreşti să atragi în viaţa ta

- acordă-ţi timp pentru o rutină de auto-îngrijire

- pune puţin efort în fiecare zi pentru a-ţi îmbunătăţi aspectul prin haine, sport, machiaj

- nu te teme să apelezi la spontaneitate, să te joci, să te distrezi

- cumpără-ţi flori sau obiecte de decor

- petrece timp în natură sau cu animale de companie

- pictează, cântă, dansează

- alege parfumuri plăcute pentru tine şi casă

Vezi și: Cum pot fi abordate relațiile toxice și de ce NU trebuie să punem egal între "toxic" și "karmic"?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel