Cum pot fi abordate relațiile toxice și de ce NU trebuie să punem egal între "toxic" și "karmic"?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Dezvoltare personala
pexels.com
pexels.com

Cum pot fi abordate relațiile toxice? De obicei, oamenii tind să se ascunde în spatele ideii de "karmic" atunci când nu recunosc faptul că nu vor să schimbe nimic la relațiile în care se află.

Astrologul Daniela Simulescu ne-a vorbit despre modul în care pot fi abordate relațiile toxice. Aceasta spune că una dintre cele mai neplăcute concluzii pe care a tras-o de când este astrolog este aceea că oamenii tind să spună că au o "relație karmică", în loc să accepte că sunt într-o relație disfuncțională sau chiar toxică.

Desigur, face referire îndeosebi la relațiile amoroase. Astrologul spune că oamenilor le este mai simplu să spună că e vina karmei sau a astrologului, în loc să recunoască faptul că au o problemă, că duc mai departe niște traume transgeneraționale sau că se ghidează după niște tipare nepotrivite.

Este mai simplu și sună mai bine, dar nu ne putem ascunde în spatele ideii de karmic. Daniela Simulescu rememorează și numărul mare de replici pe care le-a auzit, care spuneau că "este karmică, de aia nu pot să plec". Sau, și mai complicat: "Merit să stau în această relație și să sufăr, pentru că este karmică".

În condițiile în care o chimie nu se rezumă la fluturași roz în stomac, ci tinde către a se extinde către o stare permanentă de pericol și către o relație nesănătoasă, în care îți calci toate limitele și sufletul în picioare, ei bine, ești într-o relație toxică. Tu o poți numi karmică dacă vrei, dar karmic nu înseamnă că „așa a fost și așa trebuie să fie”, ci mai degrabă că „așa este și vezi ce poți învăța din asta, ca să ieși mai repede”. 

Daniela Simulescu oferă și propria părere, spunând că aproapte toate relațiile din viața noastră, indiferent de natura lor, sunt "karmice".Și este adevărat și că tot ceea ce este toxic, va fi și al naibii de atrăgător, magnetic sau sexy. Dar și dăunător, de la cer și până înapoi. Atracția incredibilă, emoțiile puternice greu de stăvilit, dar și momentele pasiv-agresive nu sunt de la karma, asta este clar.

Astrologul ne mai îndeamnă să nu lăsăm ideea de karma să ne lege de mâini și de picioare. Ci să ne dăm seama că fiecare om vine într-o relație cu un bagaj.

De pildă, "tu poţi foarte bine să vii într-o relaţie şi ai un contract deja, la un anumit nivel, pe care îl duci şi i-l pui celuilalt în braţe, doar că nu ştii să-i spui ce i-ai dat şi nu ştii să îi spui ce vrei tu și apoi te întrebi de ce nu merge. Sigur că acest contract implicit devine clar după 6-9 luni de relaţie, când ți se pare că vrei să petreci mai mult timp cu partenerul sau vrei să vizitezi mai des familia împreună, că vrei un copil, vrei o casă, etc."

Acest lucru presupune un contract nevăzut, care face foarte mult rău. Pentru că nu știi cu exactitate ce vrea cealaltă persoană de la tine. Și tu vei proceda la fel cum ai învățat acasă sau din relațiile tale vechi. Sau pur și simplu te ghidezi după ce crezi tu că vrea celălalt de la tine. 

"Toate astea, diminuate, afectate, perturbate de ce ştii în momentul respectiv şi ce resursă ai, că poate vezi că celălalt are nevoie de ceva, poate decodifici corect ce anume are nevoie, dar nu îi poţi oferi. Celălalt va face, probabil, la fel. De multe ori ajungem să presupunem în relaţii. Mai rar întrebăm, mai rar verificăm dacă celuilalt îi place sau are nevoie de un anumit lucru”, mai spune astrologul.

De fapt, contractul relațional ar trebui să fie unul clar și sincer încă de la început, iar pentru asta noi ar trebui să știm exact cu ce „bagaj” intrăm în relație sau dacă nu cumva, în loc de bagaj, venim doar cu o pereche de bocanci, nepregătiți pentru o zi de vară, conchide Daniela Simulescu.

Astrosens îți recomandă să citești și: Câte vieți anterioare ai trăit? Numerologia dezvăluie SECRETUL trecutului tău! Ce ai de învăţat în prezent pentru vieţile viitoare?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel