10 septembrie: Ziua Limbii Germane şi Ziua Mondială a Prevenirii Sinuciderii- „viața e un dar”

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Ziua Limbii Germane

Cunoscută şi drept 'Tag der deutschen Sprache', Ziua Limbii Germane oferă o oportunitate de a aprecia limba şi cultura acestei ţări europene. Istoricii susţin că limba germană s-a format în urmă cu peste 2.000 de ani. O serie de izvoare istorice atestă faptul că oameni care au trăit în secolul I în Imperiul Roman s-au întâlnit cu vorbitori ai unei limbi protogermane. În prezent, limba germană este vorbită oficial în câteva ţări europene - Germania, Austria, Elveţia şi Lichtenstein, şi în provincia italiană Tirol. Această sărbătoare a limbii germane a fost înfiinţată de German Language Association şi este susţinută şi promovată de ONU. Obiectivul #GermanLanguageDay este de a încuraja oamenii să se bucure de frumuseţea limbii germane şi de diferitele culturi care folosesc această limbă. Această zi poate fi sărbătorită prin înscrierea la un curs de învăţare a limbii germane sau pur şi ismpluprin lectura unor autori germani sau prin vizionarea unui film german.

Ziua Mondială a Prevenire a Sinuciderii

Ziua Mondială de Prevenire a Sinuciderii (#WorldSuicidePreventionDay) are obiectivul de a creşte nivelul de conştientizare cu privire la complexul de probleme care conduc spre gânduri suicidare precum şi popularizarea semnelor premergătoare unui astfel de gest disperat. În lumea modernă sinuciderea a devenit o problemă care afectează toate grupele de vârstă şi toate straturile sociale. În prezent, în SUA, peste 40.000 de oameni se sinucid în fiecare an, iar pentru fiecare sinucidere există şi câte 25 de tentative de sinucidere. La nivel mondial, aproximativ 800.000 de oameni se sinucid în fiecare an, adică câte o sinucidere la fiecare 40 de secunde. În fiecare an, la nivel mondial, aproximativ 4 milioane de oameni încearcă să se sinucidă, nemaivăzând faptul că viața e un dar. 

În plus, se remarcă şi un efect de contagiune în rândul unor membri ai familiilor sau unor prieteni apropiaţi ai celor care comit un astfel de gest disperat, existând un risc crescut ca persoanele care au avut un apropiat care s-a sinucis să înceapă să contemple la rândul lor acest mod de a-şi lua viaţa. Organizaţia Mondială a Sănătăţii este implicată în lupta împotriva acestui flagel cu scopul declarat de a reduce şi chiar de a stopa complet cazurile de sinucidere, acţionând sub sloganul 'Connect, Communicate, Care', alături de World Anti-Suicide Association.

sursă: AGERPRES/(AS - editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel