12 august: Lună Plină în Vărsător în conjuncție cu Saturn. „Câteodată vindecarea doare mai tare decât rana”

Autorul articolului: Elena Airini |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
sursă foto: Pixabay.com
EXCLUSIV
sursă foto: Pixabay.com

Astrologul Daniela Simulescu ne aduce în prim-plan vești cu privire la evenimentul astrologic al acestei săptămâni: Luna Plină din Vărsător. Înțelegem din capul locului că nu este un aspect prea simplu și că s-ar putea să ne afecteze destul de tare, să ne aducă diverse evenimente și crize, dar și stări depresive. 

Lună Plină care vine săptămâna aceasta nu este o Lună Plină simplă, ci foarte încărcată și destul de nesigură. Luna reprezintă interiorul nostru, armonia noastră interioară, fiind în conjuncție cu Saturn, respingem ceva.

De data aceasta Luna Plină va fi în Vărsător și se va petrece pe 12 august 2022 la ora 03.36, ora României, conform informațiilor date de Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. Va fi o super-Lună Plină, adică va fi în punctul cel mai apropiat de Pământ, deci o vom vedea mult mai mare. Super-Luna este acea Lună Plină care se află la 90% de perigeul său, adică la punctul în care Luna aflată în mișcare orbitală se găsește cel mai aproape de Pământ. Această definiție a fost dată de astrologul Richard Nolle în 1979. 

Această Lună Plină aduce în atenția noastră un moment prielnic ruperii, detașării, renunțării, abandonului. De fapt, oamenii care se nasc cu Luna în Vărsător,sunt expuși unui mediu instabil emoțional. Acest aspect vine la pachet cu un mediu instabil emoțional.Oamenii cu Luna în Vărsător, când apar emoțiile sau atașamentele, se rup. Semnele cele mai afectate vor fi Taurul, Leul, Scorpionul și Vărsătorul. Aceștia se vor confrunta cu momente de tipul: „gata, până aici!”. 

Pot apărea evenimente imprevizibile, oameni neașteptați, desigur valențele pot fi pozitive sau negative, precum ale oricărui aspect din astrologie. Faptul că această Lună Plină este mai „întunecată” în simbolismul său, este și din cauza faptului că se petrece pe cuspida casei 8, o casă a morții. La nivel personal, poate reprezenta închiderea unui ciclu, faptul că poate că dorești, în sfârșit, să te rupi de postura de victimă. Însă, nu va fi o rupere prea ușoară, căci procesul de acceptare și de vindecare poate să doară mai rău decât durerea în sine. Astrologul Daniela Simulescu: „vindecarea doare câteodată mai mult decât rana”.

Este momentul să încercăm să o luăm pe o cale a acceptării și a renunțării la ceea ce nu ne mai folosește, să ne întrebăm: „de ce am stat în relația aia, de ce am stat în prietenia aia, de ce am stat în locul ăla de muncă?” Luna în Vărsător vorbește despre un adevăr care nu o să ne convină, e o trezire bruscă. 

Faptul că este vorba de data aceasta despre o conjuncție între Saturn și Lună, înseamnă că avem de-a face cu unul dintre cele mai grele aspecte din astrologie. Oamenii care au acest aspect în astrogramă s-ar putea confrunta cu episoade depresive.

Când Saturn este într-o conjuncție cu Luna, atunci se creează un blocaj în ceea ce tu îți dorești, în universul viselor și al fanteziilor tale. Nu e neapărat vina lui Saturn. El vorbește despre realitatea vieții, despre faptul că lucrurile s-ar putea să nu fie așa de ușoare precum ne dorim noi. Când îi vedem pe cei din jurul nostru obținând succesul, nu ne dăm seama prin ce au trecut ca să ajungă acolo. Este mult mai mult decât ceea ce vedem noi. De multe ori, depresia se așterne atunci când nu primești ceea ce vrei: relația dorită, casătoria de succes. Și asta se întâmplă pentru că ai venit cu o proiecție asupra vieții tale, cât de mișto o să fie totul. Când ai acest tip de aspect, conjuncție Lună-Saturn, înseamnă că muncești pentru a-ți îndeplini visurile, dar nu muncești suficient. Saturn nu vrea să te oprești, vrea doar să fii serios. Detalii aici!

Așadar, am putea profita de energia acestui moment și cu ajutorul lui Mercur în Fecioară și al lui Venus în Leu să încercăm să ne vindecăm, să ne gândim cum să facem ceva practic pentru noi înșine. 

Pe de altă parte, nici la nivel mondial veștile nu sunt roz. Este vorba din nou despre resurse. Fiind vorba despre cuspida casei a 8-a, atunci sunt din nou resursele pe care nu le vedem: gaz, energie. Se pare că deciziile luate încă de la tripla conjuncție Marte, Uranus și Nodul Nord în Taur vor începe să fie implementate. Se va vorbi în continuare despre raționalizare și austeritate.

Nu uita că din marile crize, din marile dureri, apare noua ta persoană, cu o altă strălucire, cu o schimbare de care poate că nici nu îți dădeai seama că ai fi avut nevoie. Lumina capătă o strălucire diferită după ce ai stat atât de mult timp în întuneric, iar toate acestea pot avea rostul lor, orice aspect negativ, putând fi întors spre propriul nostru bine, spre câștig.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel