12 septembrie - Ziua încurajării și a jocurilor video

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

O sărbătoare perfectă pentru o zi cu Luna în semnul Berbecului. 

Ziua încurajării

În 2007, tinerii participanţi la Forumul Naţional de Leadership de la Universitatea Harding din Searcy, Arkansas, au înfiinţat The Encouragement Project. Ca parte a acestui proiect, ei au iniţiat Ziua naţională a încurajării (#DayofEncouragement), deoarece au considerat că lipsa de încurajare este unul dintre principalele obstacole cu care se confruntă tinerii şi au spus că încurajarea este necesară pentru a ajuta la depăşirea influenţelor negative. Americanii s-au încurajat şi s-au sprijinit reciproc după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Data de 12 septembrie a fost aleasă ca dată a Zilei naţionale a încurajării în onoarea spiritului de încurajare care a urmat acelei zile tragice. În urma creării acestei zile, primul oficial care a emis o proclamaţie a fost Belinda LaForce, pe atunci primar al oraşului Searcy, la 22 august 2007. La scurt timp după aceea, guvernatorul statului Arkansas, Mike Beebe, a emis o proclamaţie prin care a desemnat data de 12 septembrie 2007 drept 'Ziua de stat a încurajării'. Potrivit mai multor surse, preşedintele George W. Bush a semnat în 2007 un document care desemnează această zi drept Ziua naţională a încurajării.

O rezoluţie a Senatului referitoare la această zi a fost introdusă de senatorul de Arkansas Mark Pryor şi a fost adoptată cu unanimitate de voturi la 13 septembrie 2011, aminteşte https://www.checkiday.com.

Ziua jocurilor video

Ziua jocurilor video (#VideoGamesDay) este sărbătorită în fiecare an pe 12 septembrie în Statele Unite pentru a celebra istoria, popularitatea şi impactul cultural al jocurilor video. A fost sărbătorită pentru prima dată în 2007 de către John Staudhammer, cunoscut şi ca 'părintele zilei naţionale a jocurilor video'. Potrivit Entertainment Software Association, în 65% din familiile americane există cel puţin o persoană care joacă jocuri video în mod regulat, ceea ce înseamnă peste 164 de milioane de persoane numai în Statele Unite, după cum scrie site-ul https://www.nationaldaystoday.com. Există o varietate de tipuri diferite de jocuri video care se potrivesc intereselor fiecăruia, dar în principal sunt două tipuri de jocuri: de acţiune şi de strategie. Jocurile video oferă o serie de beneficii pentru persoanele de toate vârstele, printre care se numără îmbunătăţirea coordonării mână-ochi, creşterea abilităţilor de rezolvare a problemelor şi îmbunătăţirea gândirii strategice.De asemenea, ajută la îmbunătăţirea reflexelor şi poate stimula funcţia cognitivă, la ameliorarea stresului şi a tensiunii, promovează socializarea şi chiar îmbunătăţeşte performanţa academică în unele cazuri. Pe de altă parte, există şi unele dezavantaje ale jocurilor video, cel mai important fiind acela că pot crea dependenţă. Unele persoane devin atât de obsedate de a câştiga încât îşi neglijează responsabilităţile şi obligaţiile. Apoi, duc la izolare socială, deoarece jucătorii pot deveni atât de absorbiţi de joc încât pierd contactul cu realitatea. În fine, îi pot desensibiliza pe jucători la violenţă şi pot duce la creşterea agresivităţii. Primul joc video creat vreodată s-a numit 'Spacewar!', dezvoltat de trei studenţi de la MIT în 1962. În plus, prima consolă de jocuri video de succes din punct de vedere comercial s-a numit Atari 2600, care a fost lansată în 1977. În cele din urmă, cel mai bine vândut joc video din toate timpurile este 'Pac-Man', cu peste 350 de milioane de exemplare vândute în întreaga lume. Nintendo Entertainment System este cea mai populară consolă de jocuri video din toate timpurile. A vândut peste 100 de milioane de unităţi în întreaga lume.

Sursă: AGERPRES/(AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel