12 sfaturi care îți pot schimba viața în bine

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
pexels.com
pexels.com

Te întrebi adesea cum să ai o viață mai bună? Deși nu există o formulă magică, poți ține cont de următoarele sfaturi utile.

Iată ce poți să ai în vedere, pentru o viață mai împlinită și mai liniștită.

1. Stai departe de oamenii negativi

Pe cât de simplu pare, pe atât este de greu de pus în practică. Totuși, ar fi bine să te separi de oamenii care tot timpul au plângeri și nemulțumiri, pentru că te pot face să te simți la fel de neîmplinit. Mai mult, ține distanța și față de persoanele care îți spun mereu că nu poți să faci ceva sau că este prea riscant. Ai nevoie de susținere, nu de bețe în roate.

2. Spune mai des "îmi pare rău"

Încăpățânați sau nu, trebuie să învățăm să ne cerem scuze mai des. Admite atunci când ai greșit, asumă-ți răspunderea pentru faptele tale și poți evita conflicte care nu îți fac niciun bine. Nu uita, comunicarea este cheia, iar vorba dulce, mult aduce!

3. Amintește-ți că totul are un preț

Că ne place sau nu, în viață trebuie să facem și câteva lucruri care nu ne plac. Cu toate acestea, cele mai multe dintre ele sunt menite fie să ne ofere lecții importante, fie să ne ajute să clădim viața pe care o dorim. Fără muncă și sacrificii, este greu să realizăm tot ce avem în plan.

4. Nu te mai compara cu nimeni

Viață perfectă nu există, nici măcar pe rețelele sociale ale celor mai cunoscute celebrități de pe mapamond. Așa că nu te mai compara cu nimeni, oricât de dificil ar părea. Ești unic și ai drumul tău.

5. Unii oameni pur și simplu nu se pot schimba

Sigur că te afectează ce se întâmplă cu oamenii din jurul tău. Dar, ca să ai o viață mai bună și cu mai multă liniște, încearcă să admiți că nu îi poți schimba pe ceilalți, fie că îți sunt rude, prieteni sau cunoștințe. Însă, poți schimba modul în care te raportezi la ei. Nu mai da voie oricărei vorbe să te destabilizeze.

6. Limitează-ți așteptările

Ne punem toată încrederea și speranțele în oamenii pe care îi avem alături. Ar fi bine, totuși, să faci diferența între așteptările pe care le ai de la oameni și persoanele în sine. Astfel, poți să eviți dezamăgirile.

7. Concurează doar cu tine însuți

În mod real, nu există competiție. Luptele le porți doar cu tine însuți, așa că lasă-i deoparte pe ceilalți și străduiește-te să devii cea mai bună versiune a ta.

8. Axează-te mai mult pe timp, nu pe bani

Bineînțeles că vei merge la job, ca să-ți asiguri un trai decent. În schimb, trebuie să ne reamintim zilnic că banii vin și pleacă, iar timpul se scurge cu o rapiditate incredibilă. Citatul "fă răi din ce ai" nu trebuie să fie doar o vorbă în vânt.

9. Mai lucrează la tine

Dacă știi că ai ceva de schimbat la propriul comportament, nu ezita să o faci, indiferent de vârstă. Degeaba ne cerem scuze atunci când greșim, dacă următoarea dată procedăm exact la fel. Schimbarea comportamentului reprezintă singura scuză acceptată de către cei din jurul nostru.

10. Stai aproape de oamenii indispensabili

Oricât de mult ne-ar plăcea să ne bazăm doar pe noi, există persoane care își merită locul în inima noastră. Îi putem numi adevărate investiții. Așa că, oricât de ocupat ai fi, încearcă să menții legături apropiate cu oamenii care merită asta.

11. Nu mai lua eșecurile atât de personal

Poate că nu ai intrat din prima la o facultate, nu ai obținut imediat o mărire la job sau nu ți-a ieșit celebra rețeta de prăjitură de pe internet. Să nu uităm că eșecul vine doar atunci când nu încercăm.

12. Învață rețeta succesului

Contrar aparențelor, succesul nu înseamnă decât 95% consecvență și 5% inteligență.

Vezi și: 10 sfaturi să fii în cea mai bună formă fizică și psihică în 2023

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel