13 septembrie - Ziua gândirii pozitive

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Iată că astăzi nu sărbătorim cele trei ceasuri rele, ci ziua gândirii pozitive. 

Ziua serialului 'Supernatural'

În anul 2005 reţeaua de televiziune Warner Bros (The WB TV) a difuzat primul sezon al seriei 'Supernatural', în care sunt prezentate aventurile lui Sam şi Dean Winchester, care porneau o investigaţie pe cont propriu pentru a afla cine sau ce le-a omorât mama şi unde a dispărut tatăl lor. Ziua Supranaturalului (#SupernaturalDay) este dedicată numeroşilor fani ai acestei producţii care sunt încurajaţi să se adune pentru a celebra împreună peripeţiile prin care trec protagoniştii seriei. 'Supernatural' are o istorie legată de cea a creatorului său, Eric Kripke, şi a obsesiei acestuia pentru legendele urbane. Iniţial, el a intenţionat să facă un film din 'Supernatural', dar fanii s-au declarat mai fericiţi că până la urmă a fost aleasă varianta serialului. În consecinţă, poate cea mai bună metodă de a sărbători Ziua 'Supernatural' este de a începe vizionarea acestui serial de succes care numără 12 sezoane.

Ziua gândirii pozitive

Tot pe 13 septembrie este sărbătorită şi Ziua gândirii pozitive (#PositiveThinkingDay), o zi în care suntem chemaţi să lăsăm deoparte toate gândurile negative care nu ne dau pace. Această zi a fost înfiinţată în 2003 de un om de afaceri american care şi-a dorit ca oamenii să conştientizeze cât de importantă este gândirea pozitivă şi cât de multe avantaje îţi oferă în viaţă. Până la urmă, o persoană îşi poate schimba viitorul dacă îşi schimbă atitudinea pe care o are, în general, faţă de viaţă. Totul este o chestiune de atitudine. După cum observa fostul preşedinte american Abraham Lincoln (1809 - 1865), 'ne putem plânge pentru că fiecare tufă de trandafiri are şi spini, sau ne putem bucura că fiecare tufă cu spini are şi trandafiri'. Există numeroase beneficii asociate gândirii pozitive. O serie de studii arată că riscul de boli ale inimii este micşorat prin gândire pozitivă. De asemenea, gândirea pozitivă atenuează multe din efectele negative ale stresului, prelungind speranţa de viaţă a unei persoane şi diminuând stările de depresie. Există chiar şi studii care arată că gândirea pozitivă reduce riscul de răceli şi gripe pe timpul anotimpului rece.

Ziua Unchiului Sam

Ziua de 13 septembrie este dedicată şi unui personaj ce a devenit un simbol al Statelor Unite ale Americii, unchiul Sam (#UncleSamDay). Colocvial, Statele Unite ale Americii sunt numite şi 'Unchiul Sam' încă de la începutul anilor 1800, la doar câteva decenii după ce Revoluţia Americană a fost câştigată iar Statele Unite au devenit o naţiune independentă. Acest termen a apărut, se pare, în 1813 şi este legat de un măcelar din New York. Acesta, pe numele său Samuel Wilson, vindea carne Armatei americane în perioada Războiului din 1812 în butoaie ce purtau ştampila 'US', de la 'United States'. Însă pentru că numele său era Samuel, numeroşi soldaţi au început în glumă să susţină că inscripţia 'US' de pe butoaie provine de la 'Uncle Sam's food'. Ideea a prins, iar în a doua parte a secolului XIX un caricaturist politic britanic, pe nume Thomas Nast, a desenat celebrul personajul cu părul şi barba albe, costumat cu haine ce reproduc motivul drapelului american. Acelaşi caricaturist este creditat cu simbolurile arhicunoscute ale celor două mari partide americane: un măgar pentru democraţi şi respectiv un elefant pentru republicani. Imaginea Unchiului Sam a fost apoi folosită în cele două războaie mondiale în campaniile de recrutare a voluntarilor pentru Armata americană.

Sursă: AGERPRES/(AS - editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel