14 aprilie: Ziua Grădinăritului. Cum arată grădina ta?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

Grădinăritul este o evadare magică într-o lume plină de culori, arome și texturi. Să plantezi o sămânță și să o vezi cum crește este o amintire a minunilor vieții.

Grădinile pot fi de toate formele și mărimile, pline cu flori luxuriante care aduc frumusețe în lume sau legume sănătoase pentru familie. Le pot avea și pe ambele!

Istoria Zilei Grădinăritului

Grădinile există de secole, fie pentru producerea de alimente, fie pur și simplu pentru flori. Unele tradiții chiar sărbătoresc ideea că viața a început într-o grădină care era un paradis perfect! Relația dintre oameni și grădini are o istorie bogată, în special în ceea ce privește cultivarea plantelor pentru hrană. Dar, pe măsură ce culturile s-au dezvoltat de-a lungul timpului, plantele și florile frumoase și-au găsit și ele locul în societate.

Chiar dacă grădinile fac parte din istoria umană de ceva vreme, Ziua Grădinăritului a început relativ recent. De fapt, prima zi a Grădinăritului a fost sărbătorită în 2018, când a fost fondată de Cool Springs Press.

Orhideea de pe pervaz va înflori tot anul. Trucul grădinarilor cu experiență a fost dezvăluit

Scopul instituirii Zilei Grădinăritului a fost de a atrage atenția asupra pasiunii pentru grădinărit, încurajând atât grădinarii amatori, cât și pe cei profesioniști să-și destăinuie cunoștințele despre grădinărit cu lumea.

Majoritatea grădinarilor realizează că împărtășirea informațiilor și a cunoștințelor, inclusiv a unora dintre greșelile lor, este o modalitate minunată de a promova practici de grădinărit mai bune la nivel local și într-un spectru mai larg.

Cronologia Zilei Grădinăritului

  • 25.000 î.Hr. Oamenii cultivă plante Oamenii încep să planteze semințe pentru propria hrană.
  • 3500 î.Hr. Grădinile egiptene utilizează irigația.
  • 540 î.Hr. Grădinile suspendate ale Babilonului. Construite de țărani și sclavi, aceste grădini sunt faimoasele grădini construite de regele Nebuchadnezzar pentru soția sa.
  • 1516 Prima utilizare a termenului "Pe bază de plante"

Cum poți sărbători?

  • Celebrează un grădinar. Oferă un cadou sau o felicitare unui iubitor de grădinărit
  • Află mai multe despre grădinărit.  Citește cărți sau cercetează online pentru mai multe informații despre grădinărit.
  • Plantează semințe sau planifică aspectul viitoarei grădini, în funcție de climă și disponibilitate.
  • Învață un copil să grădinărească. Petrece timp cu copilul într-o activitate de grădinărit pentru a împărtăși cunoștințe și a crea amintiri frumoase.

Crini în dormitor: da sau nu? Care sunt efectele neașteptate ale acestor flori?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel