Crini în dormitor: da sau nu? Care sunt efectele neașteptate ale acestor flori?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Crinii se numără printre cele mai populare flori. Dar le putem ține oriunde? Cine trebuie să stea departe de ele?

Crinii, efect asupra copiilor

Cu toate acestea, mai ales în cazul copiilor mici, cunoscuți pentru dorința lor irepresibilă de a pune ceva în gură, consumul unor cantități mai mari poate fi periculos. Aceasta deoarece copiii mici cântăresc foarte puțin. În cazul unei intoxicații, trebuie să se fi ingerat o anumită cantitate de substanță toxică pe kilogram de greutate corporală.

În consecință, cantitatea de ceva ce trebuie mâncată depinde de greutate. Acest lucru înseamnă că cei mici pot prezenta simptome de otrăvire după ce au mâncat doar puțin material vegetal. Cu toate acestea, crinii sunt considerați ca fiind plante pentru o grădină prietenoasă cu familia.

Orhideea de pe pervaz va înflori tot anul. Trucul grădinarilor cu experiență a fost dezvăluit

Crinii: otrăvitori pentru pisici, câini și alte animale de companie

Grupul pentru drepturile animalelor Peta clasează crinii printre primele 20 cele mai toxice plante de apartament pentru animale. Pentru toate plantele, părțile din toate speciile de flori frumoase sunt foarte toxice, cel puțin pentru pisici. Chiar și cele mai mici cantități ingerate pot fi fatale. Polenul ingerat, apa florilor sau solul în care cresc crinii, poate duce uneori chiar la simptome de otrăvire. Câinii și rozătoarele nu sunt în pericol de moarte nici măcar după ce au mâncat cantități mari. Efectul asupra broaștelor țestoase nu este cunoscut.

Care sunt plantele pe care ar trebui să NU le introducem în casă. Pot fi extrem de toxice!

Crinii, efecte asupra sănătății

Florile acestei plante sunt albe, destul de mari și aromate. Florile, bulbii și rădăcinile de crin alb sunt folosite intern și extern în scop terapeutic pentru tratarea unei mari varietăți de afecțiuni și tulburări. valoarea nutritivă a florii de crin: Floarea de crin nu este doar o sursă bună de amidon și proteine, ci și de vitaminele B1 , B2 și C, fier, calciu și fosfor.

În medicina tradițională, floarea de crin este folosită pentru tratarea tusei, a durerilor de gât și a problemelor respiratorii, uleiul său aromat este sedativ pentru nervi, calmant. Este antireumatismală, excitantă și tonică. Rizomul său are și el un efect antiseptic, bactericid și antiinflamator asemănător cu cel al ghimbirului, dar mai blând.

Vezi continuarea pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel