Care sunt plantele pe care ar trebui să NU le introducem în casă. Pot fi extrem de toxice!

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Deși plantele adaugă un plus de culoare unei încăperi, sunt și specii care nu sunt recomandate pentru interior. Iată care sunt!

Există plante care nu au ce căuta în casa ta!

Din păcate, unele plante de apartament sunt toxice. Oricât de mult le iubim, există unele plante pe care trebuie să le manevrăm cu grijă, deoarece pot fi dăunătoare.

Plantele de apartament toxice pot provoca diverse boli și, în unele cazuri, moartea. Deși, de obicei, plantele toxice nu cauzează mai mult decât iritații, este totuși important să știți ce anume face ca o plantă să fie otrăvitoare, astfel încât să o puteți trata în consecință.

Plantele de apartament toxice sunt otrăvitoare deoarece conțin substanțe toxice care au o reacție adversă la atingere sau ingestie. Există o varietate de simptome și reacții pe care aceste substanțe chimice le pot provoca la om, de la iritații ușoare, până la moarte. 

Puterea MAGICĂ a FLORILOR. Plante care te ajută să ai un somn mai odihnitor

1. Filodendron / Philodendron

Aceste plante populare au frunze largi, în formă de inimă, cu margini ondulate și un aspect tropical. Filodendronii cresc bine în lumină slabă și necesită puțină întreținere, ceea ce îi face o alegere obișnuită pentru multe case.

2. Dieffenbachia

Dieffenbachia este o altă plantă de apartament comună, care este adesea folosită ca o piesă de accent pentru camerele din întreaga casă.

Dieffenbachia, mai frecvent numită "trestie mută", este cunoscută și venerată pentru frunzele sale mari și pestrițe. Din păcate, pe cât este de deosebită, pe atât de otrăvitoare e!

Frunzele, tulpina și rădăcina plantei sunt extrem de toxice atât pentru oameni, cât și pentru animalele de companie.

Această plantă conține cristale de oxalat de calciu care pot provoca iritații ale pielii și ochilor dacă sunt manipulate necorespunzător sau atinse fără mănuși la îndemână. 

Sucul plantei deteriorează țesuturile pielii și provoacă inflamații și vărsături.

Orhideea de pe pervaz va înflori tot anul. Trucul grădinarilor cu experiență a fost dezvăluit

3. Coroana lui Hristos

Coroana de spini crește pe tot parcursul anului și poate prospera în majoritatea mediilor interioare, la diferite temperaturi. Se crede că este chiar planta pe care romanii au așezat-o pe capul Mântuitorului Hristos la Răstignirea Sa. 

Indiferent dacă ești religios sau nu, vei dori să stai departe de această plantă cu spini. Planta conține un cocktail nebunesc de uleiuri volatile, rășini otrăvitoare, alcaloizi și glicozide.

Citește continuarea articolului pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel