18 ianuarie: Ce sfinți se sărbătoresc astăzi și ce rugăciune poți rosti?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Freepik.com
Freepik.com

Care sunt sfinții pe care îi prăznuiește azi Biserica Ortodoxă?

Ce sfinți vei găsi în calendarul ortodox pe data de 18 ianuarie? Astăzi, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe Sfinții Atanasie și Chiril.

Cine a fost Sfântul Atanasie? Acesta a trăit în vremea împăratului Constantin și a fost prezent în cadrul Primului Sinod Ecumenic de la Niceea. Ca diacon, a reușit să aducă numeroase dovezi în religie, fiind hirotonit Arhiepiscop al Alexandriei.

Totodată, Sfântul Ahiepiscop Chiril este cel care a trăit în vremea împăratului Teodosie cel Mic, urmașul și nepotul Arhiepiscopului Teofil al Alexandriei. Chiril a fost un aprig apărător al celui de-al Treilea Sinod Ecumenic de la Efes și a susținut religia ortodoxă creștină.

Rugăciune către sfântul înger păzitor

Sfinte îngere, cel ce stai înaintea pă­ti­mașului meu suflet și al vieții me­le celei ticăloase, nu mă lăsa pe mine, păcătosul, nici nu te depărta de mine pentru neînfrânarea mea. Nu da loc dia­volului celui viclean, ca să-mi stă­pânească cu silnicie acest trup mu­ritor. Întărește mâna mea cea slabă și neputincioasă și mă îndreptează la ca­lea mân­tuirii. Așa, sfinte îngere al lui Dumne­zeu, păzitorul și acoperitorul sufletului și al trupului meu celui ti­călos, iartă-mi toate cu câte te-am mâhnit în toate zilele vieții mele și orice am greșit în această zi. Acoperă-mă în această noapte și mă păzește de toată ispita celui potrivnic, ca să nu mânii cu nici un păcat pe Dumnezeu; și te roagă pentru mine către Domnul, ca să mă întărească întru frica Sa și vrednic să mă arate pe mine, robul Său, bunătății Sale. Amin.

Vezi și: Rugăciune zilnică de mulţumire şi recunoştinţă

Sursa: doxologia.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel