20 aprilie: Ziua limbii chineze. Află curiozități despre una dintre cele mai vorbite limbi din lume!

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Social
freepik.com
freepik.com

Ziua Limbii Chineze este sărbătorită pe 20 aprilie în fiecare an. Această zi este dedicată promovării și celebrării limbii chineze, precum și a culturii chineze în întreaga lume.

Azi sărbătorim ziua limbii chineze!

Limba chineză este una dintre cele mai vorbite limbi din lume, cu sute de milioane de vorbitori nativi. Este folosită în diverse domenii, inclusiv afaceri, cultură, tehnologie și învățământ.

Sărbătoarea este marcată prin evenimente culturale, expoziții, concursuri de limba chineză, seminare și alte activități organizate pentru a promova înțelegerea și aprecierea limbii și culturii chineze.

De asemenea, este o ocazie excelentă pentru cei care studiază limba chineză sau sunt interesați de cultura chineză să își îmbunătățească și cunoștințele și să interacționeze cu vorbitorii nativi sau cu alți entuziaști ai limbii chineze.

IMM Plus. Veştile aşteptate de antreprenori: Cum se acordă sprijinul şi sumele alocate

Iată câteva curiozități interesante despre limba chineză!

Caracterele chineze reprezintă idei, nu sunete.

În loc să fie bazată pe un alfabet ca majoritatea limbilor, limba chineză folosește un sistem de caractere, iar fiecare din ele reprezintă o idee sau un concept, nu un sunet. Asta înseamnă că o persoană care vorbește chineza poate comunica în scris cu vorbitori de chineză din diferite regiuni, chiar dacă pronunția variază.

Există două tipuri principale de caractere chineze!

Caracterele chineze sunt împărțite în două tipuri principale: caractere tradiționale și caractere simplificate. Caracterele tradiționale sunt folosite în principal în Taiwan, Hong Kong și alte regiuni cu populații vorbitoare de chineză mai conservatoare, în timp ce caracterele simplificate sunt folosite în China continentală și Singapore.

Zodiacul chinezesc: 5 lucruri ESENȚIALE pe care trebuie să le cunoști

Chineza este una dintre cele mai vechi limbi în uz

Înregistrările istorice ale limbii chineze datează de peste 3.000 de ani. Deși limba chineză modernă s-a schimbat semnificativ de-a lungul timpului, unele caractere au rămas relativ neschimbate de-a lungul mileniilor.

Mandarina este varianta predominantă

Mandarina este un dialect ce are peste un miliard de vorbitori nativi. Unii lingviști consideră Mandarina drept o limbă separată, iar chineza un grup de limbi.

Previziuni 2024 - anul Dragonului de lemn. Nicoleta Ghiriș, astrolog: ”În 2024 trebuie să fim mai precauți”

Tonalitatea este esențială

Limba chineză este o limbă tonală, ceea ce înseamnă că tonul folosit când se pronunță un cuvânt poate schimba complet înțelesul acestuia. Mandarina standard are patru tonuri, în timp ce alte dialecte chineze pot avea și mai multe tonuri.

Este una dintre cele mai dificile limbi pentru vorbitorii non-chinezi

Datorită sistemului său de scriere, tonalității și altor aspecte lingvistice complexe, limba chineză este considerată una dintre cele mai dificile limbi pentru vorbitorii non-chinezi.

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele aspecte fascinante ale limbii chineze, care o fac atât de interesantă și de remarcabilă.

Astrologie chinezească: Ce cristal ți se potrivește în funcție de semnul din zodiac și cum îl folosești?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel