20 iunie: Ziua productivităţii. Ziua refugiatului: „toți avem dreptul de a ne căuta siguranța”

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
sursă: Pexels.com, Trinity Kubassek
sursă: Pexels.com, Trinity Kubassek

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Ziua mondială a productivităţii

În fiecare an, ziua de 20 iunie recunoaşte importanţa productivităţii, fiind totodată un prilej pentru a deprinde noi metode de creştere a eficienţei. Productivitatea este definită ca eficienţa producţiei de bunuri şi servicii. Calitatea producţiei este o altă definiţie a productivităţii. Mulţi fermieri asociază productivitatea cu randamentul pământului pe care îl cultivă. Alţii asociază productivitatea cu felul în care oamenii îşi folosesc inteligenţa sau abilităţile manuale. Cei mai mulţi angajatori îşi doresc ca lucrătorii lor să fie productivi. De asemenea, pentru a avea succes, lucrătorii freelance trebuie să găsească modalităţi de a fi pe cât de productivi posibil.

La locul de muncă, sunt deseori obstacole care intervin în calea productivităţii: întreruperi şi neatenţie, informaţii insuficiente, comunicare ineficientă, priorităţi neclare, pregătire insuficientă, instrumente sau echipament neadecvat, lipsa motivaţiei, stres, prea multe lucruri de făcut. Acasă sau la birou, există modalităţi de a depăşi aceste bariere.

Pentru a fi pe cât de productiv posibil, este important să menţinem obiceiuri sănătoase. Printre acestea, să facem prima dată cele mai importante sarcini şi să împărţim sarcinile stufoase în acţiuni mai mici. Pauze scurte luate la fiecare 55 de minute şi cât mai puţin timp petrecut pe reţelele de socializare se pot dovedi de asemenea strategii utile.

Ziua mondială a refugiatului Ziua Mondială a Refugiatului este o zi internaţională desemnată de Organizaţia Naţiunilor Unite în 2000 pentru a omagia toţi refugiaţii de pe glob şi pentru a atrage atenţia asupra drepturilor, nevoilor şi visurilor acestora, contribuind la mobilizarea voinţei şi resurselor politice, astfel încât refugiaţii să şi prospere, nu doar să supravieţuiască. Sloganul sub care se desfăşoară Ziua refugiatului în anul 2022 este Whoever. Wherever. Whenever.

Everyone has the right to seek safety (Oricine. Oriunde. Oricând. Toată lumea are dreptul de a căuta siguranţă) şi este un apel la dreptul fiecărei persoane de a căuta siguranţă - oricine ar fi acesta, de oriunde ar veni şi oricând ar fi nevoit să fugă. Ziua mondială a refugiatului a fost marcată la nivel mondial pentru prima dată la 20 iunie 2001, cu prilejul celei de-a 50-a aniversări a Convenţiei privind statutul refugiaţilor din 1951. Iniţial a fost cunoscută ca Ziua refugiaţilor din Africa, înainte ca Adunarea Generală a Naţiunilor Unite să o desemneze oficial ca zi internaţională în decembrie 2000. Potrivit Agenţiei ONU pentru refugiaţi (UNHCR), cel puţin 82,4 milioane de oameni din întreaga lume au fost obligaţi să-şi abandoneze casa. Printre aceştia se află aproape 26,4 de milioane de refugiaţi, dintre care aproximativ jumătate au sub 18 ani.

Sursă: AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor: Mariana Ionescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel