21 martie: Ziua mondială a părinţilor singuri. Cu ce temeri se confruntă aceștia?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Social
freepik.com
freepik.com

„Ziua Părinților Singuri" este o sărbătoare dedicată tuturor părinților curajoși care își cresc copiii fără ajutorul unui partener. 

Această zi este sărbătorită în fiecare an pe 21 martie, care marchează înființarea organizației Parents Without Partners în Statele Unite, în anul 1957. Această dată a fost oficializată ca zi a părinților singuri prin decretul semnat de președintele Ronald Reagan în 1984.

Este dedicată recunoașterii și sprijinului pentru părinții care își cresc copiii singuri, fie din cauza divorțului, decesului partenerului sau din alte motive. Este o ocazie de a arăta aprecierea și solidaritatea față de părinții singuri și de a evidenția provocările și succesele acestora în creșterea și îngrijirea copiilor lor.

Ce fel de părinte ești în funcție de zodie? Află trăsăturile fiecărui semn din zodiac!

Părinții singuri se pot confrunta cu diverse temeri și provocări atunci când își cresc copiii singuri. Iată câteva dintre ele!

Provocări financiare

Unul dintre cele mai mari obstacole pentru părinții singuri poate fi gestionarea resurselor financiare de care dispun. Un singur venit poate fi dificil ca să acopere toate nevoile familiei, inclusiv cheltuielile necesare pentru îngrijirea copiilor, educația, alimentația și locuința în sine.

Izolare socială

De asemenea, părinții singuri se pot simți izolați și singuri, mai ales dacă nu au sprijin din partea familiei, a prietenilor sau a comunității din care fac parte. Lipsa de timp liber și responsabilitățile în număr mare pot face dificilă menținerea legăturilor sociale.

Aritmia cardiacă: mit și realitate

Stres și oboseală

Îngrijirea copiilor de unul singur poate fi epuizantă fizic și mental. Responsabilitățile multiple, precum gestionarea gospodăriei, îngrijirea copiilor și problemele de la locul de muncă, pot duce la stres și oboseală constantă. Iar pentru părinții singuri, care nu au ajutor deloc, poate fi cu atât mai greu.

Teme legate de siguranță

Părinții singuri pot fi îngrijorați de siguranța și bunăstarea copiilor lor, în special într-o lume în care există numeroase amenințări, atât în mediul online, cât și în mediul fizic. Tații singuri, de pildă, pot fi îngrijorați când cresc singuri o fetiță.

Sentimentul de vinovăție

Uneori, părinții singuri se pot simți vinovați că nu pot oferi copiilor lor tot ce ar dori sau că nu pot fi prezenți în mod constant în viața lor din cauza că ei trebuie să le facă pe toate, de la cumpărături, până la curățenie și la îngrijirea copilului.

Stigma socială

În unele cazuri, părinții singuri pot fi supuși stigmei sociale sau judecății din partea altora, iar asta poate agrava sentimentele de izolare și singurătate.

Este important ca părinții singuri să primească sprijin și să aibă acces la resurse și servicii care să îi ajute să facă față acestor temeri și provocări și să își crească puii într-un mediu sănătos și echilibrat.

Daniela Simulescu, AVIZ pentru părinţi: "Nu există zodii bune sau zodii rele!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel