23 decembrie: Lună Nouă în Capricorn. Cea mai bună zi pentru intenții, rezoluții și manifestări

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Noutati
https://pixabay.com/
EXCLUSIV
https://pixabay.com/

Pe 23 decembrie, avem Lună Nouă în Semnul Capricornului. Este cel mai bun moment pentru a ne pune rezoluțiile, pentru a face lista cu dorințe, pentru a crea un vision board. Capricornul vrea să gândim pe termen lung și într-un mod pragmatic. Și cum Luna Nouă va fi în careu cu Jupiter, cred că vom avea dorințe destul de îndrăznețe. 

Mâine, avem Lună Nouă în Capricorn. Este ultima Lună Nouă din anul 2022 și reprezintă închiderea unui ciclu. Să ne amintim că acest an a debutat cu același eveniment, pe 2 ianuarie. Este un aspect interesant și poate reprezenta chiar un mesaj, subtil, din partea astrelor, conform astrologului Daniela Simulescu.

Atunci când vorbim de Luna Nouă, avem o conjuncție între Soare și Lună. Luna Nouă este numită și Luna Întunecată, fiind prima fază lunară a lunii. Poți să-i folosești energia, pentru că Luna Nouă reprezintă o perioadă de noi începuturi.

Ce aduce Luna Nouă în Capricorn?

Menționăm faptul că Luna Nouă în Capricorn poate vorbi despre un nou început, chiar dacă un debut puțin mai greoi. De asemenea, energia semnului Capricorn vorbește despre disciplină, organizare, perfecționism și etapizare. Despre totul făcut ca la carte. Pe lângă Luna și Soarele în Capricorn, vorbim și despre Mercur, Venus și Pluto, trei aștri destul de importanți, aflați în același semn.

Așadar, prin prezența unui Stellium în Capricorn pe 23 decembrie, poți avea impresia că lucrurile merg puțin mai greu. Însă, te poate salva Jupiter, care a intrat în semnul Berbecului pe 20 decembrie.

De ce este bine să vorbim despre intenții, manifestare și rezoluții?

Pe 23 decembrie, este cea mai potrivită zi ca să-ți creezi rezoluțiile pentru anul 2023, așa că asigură-te că îți faci timp pentru asta, chiar și preț de 5 minute. Setează-ți intențiile, înregistrează-ți rezoluțiile, însă găsește un echilibru și nu exagera. Luna Nouă în Capricorn dorește să facem lucrurile responsabil, matur și cu mai multă discreție.

Când îți scrii intențiile, acceptă-ți reușitele din 2022, gândește-te și la ce nu a mers în acest an, dar nu te victimiza. Gândește-te și la partea profesională în această zi. Profită de ziua de 23 decembrie și setează intențiile și pe plan personal, nu doar pe cel profesional.

La final de an, merită să-ți asumi toate nereușitele, dar fără să dai vina pe cineva că lucrurile nu au mers așa cum ți-ai dorit. Luna Nouă în Capricorn nu-și dorește blândețe excesivă față de propria persoană și nici auto-indulgență, ci vrea o realitate clară, așa cum este de fapt. Intențiile trebuie să fie mărețe, dar treptate.

Ce se întâmplă când Luna este în Capricorn?

De ce am spus că este un moment bun să te gândești la carieră? Cu Luna în Capricorn, poți face pași concreți. Te poți simți inventiv, îți urmărești obiectivele profesionale sau planifici un salt în carieră. Încearcă să îți păstrezi și flexibilitatea, pentru că Luna Nouă în Capricorn te poate face să te simți cam rigid. Energia Capricornului își dorește efort de la tine, așa că gândește-te bine la ce vrei pentru 2023 din punctul de vedere al statutului.

Luna Nouă semnifică și un moment bun pentru noi începuturi sau planuri în dragoste, deși ar fi bine să le setezi pe plan secund, după carieră. Pe 23 decembrie, trece în revistă și sectorul amoros și fă un plan de acțiune care să te ajute. Ești singur? Este un moment bun să ai o primă întâlnire sau să faci cunoștință cu cineva nou. Cei care sunt într-o relație sau o căsnicie, au ocazia să discute despre modul în care le evoluează relația, despre oficializare sau planuri serioase. Poți să plănuiești și simple vacanțe în această zi.

În final, astrologul Daniela Simulescu recomandă setarea clară a rezoluțiilor în această zi, în detrimentul ultimei zile din an. Începe mai întâi cu partea profesională, fără să o omiți nici pe cea personală.

Ai în vedere și: 7 ritualuri de Lună Nouă: ce să faci de Lună Nouă, ca să-ți meargă bine

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel