29 iunie: Sărbătoarea îmbrăţişărilor, „conştientizarea beneficiilor pentru sănătate dacă îmbrățișezi sau ești îmbrățișat”

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Sărbătoarea Îmbrăţişării

Ziua de 29 iunie a fost aleasă şi pentru a exprima bucuria îmbrăţişării, nevoie de a îmbrăţişa pe cineva şi de a fi la rândul tău strâns în braţe (#HugHoliday). Înfiinţată de Hugs for Health Foundation (Fundaţia Îmbrăţişări pentru Sănătate), Sărbătoarea Îmbrăţişării a fost concepută pentru a contribui la conştientizarea largă a beneficiilor pentru sănătate pe care le are această formă de apropiere dintre oameni. Studii şi cercetări ştiinţifice au arătat că oamenii care îmbrăţişează şi cei care sunt îmbrăţişaţi frecvent duc vieţi mai sănătoase şi mai fericite. Printre beneficiile aduse de îmbrăţişări se numără scăderea cortizonului, un hormon de stres a cărui abundenţă în organism poate provoca simptome negative, precum tensiune crescută, oboseală, iritabilitate, anxietate, depresie, calitate scăzută a somnului etc. De asemenea, îmbrăţişările reduc ritmul cardiac şi coboară tensiunea arterială şi declanşează secreţia de oxitocină, denumită şi 'hormonul dragostei', care este asociat menţinerii greutăţii optime a organismului, reducerii stresului, a tensiunii arteriale şi oboselii. În plus, îmbrăţişările ajută sistemul imunitar, contribuind la prevenirea îmbolnăvirilor şi ajutându-i pe cei bolnavi să se pună pe picioare mai rapid.

Ziua Designului industrial

Designerii industriali concep produsele care ne asigură confortul acasă şi care fac posibile activităţile la birou, la şcoală sau în spitale etc. Aceşti 'vizionari' moderni creează inovaţii în cele mai diverse domenii de producţie industrială. Ziua de 29 iunie este considerată Ziua Mondială a Designului Industrial (#WorldIndustrialDesignDay) şi este dedicată celor care, prin inovaţiile lor, aduc viitorul în prezent. Obiectivul acestei sărbători este de a-i învăţa pe cei interesaţi despre istoria designului industrial şi de a câştiga interesul tinerilor pentru această profesie. Pentru a marca această zi sunt organizate evenimente, expoziţii, competiţii pentru designeri, ateliere şi seminarii etc. Profesia de designer industrial a apărut în Marea Britanie, odată cu Revoluţia Industrială din secolul XIX. Marea Expoziţie din 1851 a fost primul eveniment în care au fost expuse rezultatele muncii designerilor din diferite părţi ale globului. Oameni precum Robert Lepper (artist şi profesor la Carnegie Institute of Technology), Robert Venturi (laureat al Premiului Pritzker pentru arhitectură) sau Joseph Claude Sinel (considerat părintele designului industrial american) au influenţat enorm lumea designului industrial, concepând idei şi echipamente aflate la baza a numeroase produse pe care le folosim zi de zi, de la telefoane şi automobile, până la prăjitoare de pâine. Ziua Mondială a Designului Industrial a fost sărbătorită pentru prima oară în 2007.

Ziua Internaţională a Noroiului

'Ai grijă că e noroi' sau 'nu intra în noroi' şi 'nu te juca cu noroiul' sunt îndemnurile aflate aproape zilnic pe buzele tuturor părinţilor. Şi totuşi ziua de 29 iunie (#InternationalMudDay) a fost concepută pentru a-i încuraja pe copii şi nu numai, să se joace în noroi. Numeroase studii au arătat că intrarea în contact cu bacterii şi microorganisme poate fi benefică pentru organism, în special în cazul copiilor, ajutându-i să-şi dezvolte sisteme imunitare puternice, în opoziţie faţă de varianta vieţii în medii cât mai sterile, care fac organismul mai vulnerabil la acţiunea patogenilor atunci când intră în contact cu aceştia. Ziua Internaţională a Noroiului a început să fie sărbătorită în anul 2009, de la un eveniment organizat în cadrul World Forum, când Gillian McAuliffe, din Australia şi Bishnu Bhatta din Nepal s-au întâlnit pentru a discuta despre modalităţi de a încuraja sentimente de comunitate şi apreciere pentru lumea înconjurătoare. Colaborarea lor a inspirat educatori, copii şi familii din toate colţurile lumii, din Olanda şi până în Nepal şi Statele Unite, pentru a sărbători Ziua noroiului în fiecare an în data de 29 iunie. 

Sursa: AGERPRES/(AS - autor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel