3 aprilie: Ziua Mondială a Petrecerilor și Ziua Mondială a Animalelor Acvatice

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Petrecerea, celebrată la nivel mondial pe data de 3 aprilie, îşi propune o sărbătoare de amploare pentru a puncta tot ce este bun şi optimist. Tot azi, celebrăm și Ziua Mondială a Animalelor Acvatice.

Ziua Mondială a Petrecerilor

Ziua Mondială a Petrecerilor se bazează pe ideea că pacea nu este opusul războiului, ci doar absenţa acestuia. Adevăratul opus al războiului este petrecerea.

Ziua Mondială a Petrecerilor încurajează eforturile, la nivel mondial, pentru ca toată lumea să petreacă împreună. Şi există atâtea motive minunate pentru a ne aduna şi a ne bucura!

Cu toate acestea, această zi nu a fost creată pur şi simplu pentru că tuturor ne place să petrecem, ci a fost inspirată de un roman scris de Vanna Borita, intitulat "Flight: A Quantum Fiction Novel".

Cartea a fost publicată în 1995, iar finalul implică o numărătoare inversă setată pentru data de 3 aprilie 2000, când o sărbătoare sincronizată are loc în întreaga lume.

Odată cu lansarea cărţii, ideea Zilei Mondiale a Petrecerilor a prins foarte repede contur, prima având loc în 1996.

Unul dintre cele mai bune aspecte legate de Ziua Mondială a Petrecerilor este faptul că aceasta nu are nicio conotaţie politică sau religioasă.

Oricine se poate alătura sărbătorii! La urma urmei, nu ar trebui să existe nicio restricţie în ceea ce priveşte distracţia, nu-i aşa? Tot ce trebuie să faceţi este să vă alăturaţi şi să vă simţiţi bine! Puteţi petrece cu cei dragi sau puteţi cunoaşte oameni noi şi petrece împreună.

Puteţi chiar să petreceţi alături de animalele de companie! Nu contează, atâta timp cât petreceţi şi vă simţiţi bine. Şi nu este nevoie să vă confirmaţi participarea!

Ziua Mondială a Animalelor Acvatice

Este uşor să uităm de marea varietate de animale acvatice care populează oceanele, mările, lacurile şi alte corpuri de apă de pe planeta noastră!

Animalele acvatice pot fi vertebrate sau nevertebrate, pot respira sau pot extrage oxigenul prin branhii sau piele şi pot trăi în apă dulce sau în apă sărată, dar indiferent de diferenţele dintre ele, un lucru este sigur: animalele acvatice merită să fie remarcate şi apreciate!

Sărbătorită pe 3 aprilie, Ziua Mondială a Animalelor Acvatice este dedicată efortului oamenilor de a-şi face timp să înveţe despre şi să recunoască importanţa tuturor acestor creaturi pentru care mediul acvatic este casă.

Instituită în 2020, Ziua Mondială a Animalelor Acvatice a fost creată de către cei de la Animal Law Clinic din cadrul Lewis & Clark Law School (Portland, Oregon, SUA), care au dorit să atragă atenţia asupra importanţei animalelor acvatice pentru societăţile şi ecosistemele noastre.

Folosite pe scară largă în întreaga lume, animalele acvatice sunt adesea în pericol atât direct, din cauza interacţiunilor cu oamenii, cât şi indirect, prin afectarea habitatelor lor.

Pe lângă "peşti", în categoria animalelor acvatice intră o varietate mare de alte creaturi, cum ar fi moluştele, crustaceele, păsările acvatice, stelele de mare, coralii, insectele acvatice, amfibienii, mamiferele marine, reptilele şi multe altele.

Prin urmare, Ziua Mondială a Animalelor Acvatice îşi propune să crească gradul de conştientizare la nivel global, astfel încât oamenii din întreaga lume să colaboreze pentru a crea politici, legislaţie şi programe educaţionale şi de sensibilizare în vederea protejării acestor animale valoroase.

O idee excelentă pentru a celebra această zi poate consta în urmărirea unui documentar despre viaţa marină, notează site-ul Daysoftheyear.com, dând câteva sugestii în acest sens:

The Blue Planet (2001). Difuzată pentru prima dată la BBC, această serie captivantă a fost filmată în peste 200 de locaţii timp de cinci ani, avându-l drept povestitor pe Sir David Attenborough.

Turtle: The Incredible Journey (2009). Documentarul urmăreşte viaţa unei ţestoase de mare, de la momentul ieşirii sale din ou până la confruntarea cu ameninţările naturale şi nenaturale care apar în viaţa sa.

Mission Blue (2014). Prezentând viaţa şi activitatea Sylviei Earl, biologă marină şi oceanografă, documentarul aduce în atenţia publicului o viaţă dedicată studiului oceanului, după ce a petrecut mii de ore de timp în adâncurile acestuia.

Life in the Blue (2016). Dedicat diversităţii extraordinare a animalelor care populează oceanul, acest documentar se concentrează asupra a ceea ce se petrece chiar sub suprafaţa apei, într-o porţiune aflată la 10 metri adâncime.

Sursa: AGERPRES (AS - autor: Ana Alecu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Irina Giurgiu)

Vezi și: Animalul spiritual al zodiei tale. Ce animal te ajută în călătoria ta spirituală?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel