3 rețete pentru serile friguroase din decembrie, pe care merită să le încerci

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Pe cât de frumoasă este luna decembrie, pe atât este de friguroasă. Din cauza temperaturilor scăzute, ai nevoie de preparate delicioase, care să te încălzească. Iată care sunt rețetele pe care să le încerci măcar o dată, pentru că nimic nu se compară cu gustul preparatelor făcute în casă.

1. Supă cremă de roșii

Cui nu-i place o supă caldă și gustoasă, după ce ajunge acasă? În decembrie, poți să pregătești o supă cremoasă de roșii, care este extrem de populară, în special în sezonul rece. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, pentru aproximativ două porții de supă:

- 7-8 roșii bine coapte

- 2-3 cartofi

- 2 usturoi

- 30 de grame de unt

- 150 ml de smântână

- sare, piper

- busuioc, rozmarin sau pătrunjel

Fierbe bine roșiile, într-o oală în care ai pus apă și sare. Lasă-le la fiert, până când vezi că s-a desprins ușor coaja. Curăță și cartofii și pune-i la fiert, până când vezi că poți să-i strapungi ușor. După fierbere, taie cubulețe roșiile și cartofii și amestecă-le pe toate, într-un blender. Adaugă și untul, smântâna, usturoiul zdrobit și condimentele pe care le alegi. În cazul în care ți se pare prea groasă, adaugă și o cană din apa în care au fiert legumele. În funcție de preferințe, adaugă sare și piper. Consumă supa cu pâine sau cu crutoane.

2. Brioșe pentru zile festive

Dacă ești deja cu gândul la sărbătorile de iarnă, poate vrei să încerci într-una din zile o rețetă de brioșe. Ulterior, le poți servi ca desert, de Crăciun sau Revelion. Cantitățile de mai jos te ajută să obții aproximativ 8 porții gustoase:

- 150 ml de lapte

- 200 g de făină

- 70 g zahăr

- 70 g smântână

- un plic de praf de copt

- o esență de vanilie și una de rom

- un plic de zahăr vanilat

- două albușuri de ou

- 50 g de unt

- coajă rasă de portocală

Amestecă făina cu praful de copt, zahărul și plicul de zahăr vanilat. Poți să adaugi și coajă rasă de portocală. Separat, poți să topești untul. Peste, pune laptele, smântâna și ambele esențe. Toarnă această compoziție peste făină și amestecă bine, până când aluatul se omogenizează. Pune și spuma a două albușuri și amestecă din nou. Pune compoziția in forme pentru brioșe și așează-le pe o tavă, pentru a le pune la copt. Au nevoie de foc mediu și vor fi gata in aproximativ 30 de minute. Ornează brioșele după bunul plac, cu ciocolată, bombonele sau fulgi de cocos.

3. Plăcintă cu măr și scorțișoară

Iarna, este momentul ideal să faci o plăcintă aromată, cu măr și scorțișoară. Îți trebuie:

- 600 g de făină

- 25 g drojdie

- 300 ml apă călduță

- 125 g de unt

- 6 mere

- 2 linguri de sare

- o lingură de scorțișoară

- o cană de zahăr, pentru caramelizat merele

- zahăr pudră

Pune făina într-un bol și adaugă un praf de sare. Dizolvă drojdia în apă, adaugă zahărul și amestecă bine. Adaugă acest amestec peste făină. Dacă aluatul este prea lipicios, mai pune făină. Este momentul să pregătești merele pentru umplutura plăcintei. Curăță-le de coajă și dă-le pe răzătoarea mare. Pune o cană de zahăr și adaugă merele într-o tigaie, la foc mediu. Trebuie lăsate în jur de 15 minute, până când scapi de zeama lăsata de mere. Adaugă și scorțișoară, după gust și lasă tigaia deoparte.

Este momentul să te ocupi de aluatul pentru plăcintă. Împarte-l în 5-6 părți și întinde fiecare foaie, în timp ce presari făină pe blat și deasupra foii. Pune compoziția de mere și scorțișoară pe toată suprafața foii și rulează ușor. Poți să introduci plăcintele în tava tapetată cu hârtie de copt, la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade Celsius, pentru maximum 40 de minute. Presară zahăr pudră peste plăcinta caldă și las-o la răcit. Doar atunci o poți și porționa.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel