31 august - Ziua internaţională de conştientizare a supradozei. Mirajul lui Neptun

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Ziua Internaţională de Conştientizare a Supradozei

Mirajul lui Neptun

Anul acesta am avut conjuncția Jupiter-Neptun în semnul Peștilor, o conjuncție care își va lăsa urmele asupra vieții noastre pentru următorii 13 ani. Atunci când vine vorba despre droguri, despre dependență, în harta cuiva, anumite aspecte ale lui Neptun ar putea fi cauza deoarece din punctul de vedere al astrologiei, Neptun vorbește despre iluzie și dependență. Atunci când apare în astrogramă, în special amplificat de alte aspecte, cum ar fi cele cu Uranus sau Jupiter, de exemplu, poate să aducă dependența de alcool, droguri, dar și o mare iluzie. Este ca un număr de magie performat în fața ta, te vei lăsa instant vrăjit de puterile sale, te vei simți învăluit și nu îți vei da seama care sunt trucurile. 

Lui Neptun îi place misterul și îi place la nebunie să facă lucrurile să pară tot ceea ce nu sunt. Este precum o iluzie optică.  Influența sa aduce în discuție și problemele psihologice, dar și pe cele legate de sănătatea mintală. Pe de altă parte, Neptun te poate arunca în frică, e o planetă misterioasă care aduce la suprafață lumi întunecate. Mai multe detalii despre Neptun și în ce semn era acesta când te-ai născut, găsești cu un click aici!

Odată cu accentuarea problemei drogurilor în ţările din întreaga lume, în numeroase cazuri au loc tragedii, iar familiilor victimelor acestui flagel le poate fi greu să facă faţă urmărilor celor întâmplate. De asemenea, poate fi dificil pentru oamenii care nu înţeleg să găsească înţelegere pentru acele familii. Marcată anual pe data de 31 august, Ziua Internaţională de Conştientizare a Supradozei are ca scop reducerea decalajului dintre cei care nu înţeleg şi cei care cunosc prea bine situaţia. Istoricul Zilei Internaţionale de Conştientizare a Supradozei #InternationalOverdoseAwarenessDay a fost iniţiată în 2001, când Sally J. Finn a sugerat ideea în timp ce se afla în Armata Salvării din Melbourne, Australia, prietenului ei Peter Streker, un coleg care făcea parte din Programul de Dezvoltare a Comunităţii şi Sănătăţii din Melbourne. Potrivit lui Finn, această sărbătoare recunoaşte că 'drogurile şi consecinţele supradozelor fac parte din viaţa noastră şi că există repercusiuni ale morţii sau ale faptului că oamenii au fost afectaţi de acestea care se resimt în toate zonele socio-economice şi culturale ale lumii'. Din 2001, Finn şi Streker au lucrat împreună pentru crearea acestei zile aniversare, iar azi, guvernele şi organizaţiile marchează #InternationalOverdoseAwarenessDay ca pe o zi în care se recunoaşte o problemă socială gravă care trebuie rezolvată. Ziua Internaţională de Conştientizare a Supradozei recunoaşte durerea pe care o simt familiile atunci când pierd pe cineva din cauza unei supradoze şi dificultăţile cu care se confruntă membrii acestora după evenimentul tragic. Această zi transmite mai multe mesaje către public.

Deoarece supradozajul este un subiect complicat şi personal pentru mulţi, această zi aniversară îşi propune să elimine teama şi prejudecăţile create de stigmatizarea supradozelor de către societate. În loc să aducă ură, ea caută să aducă compasiune şi înţelegere pentru familiile implicate, care suferă consecinţele acestui flagel. Cum să marcăm Ziua Internaţională de Conştientizare a Supradozei Una dintre modalităţile de a sărbători această implică purtarea culorilor argintiu şi violet. Puteţi cumpăra o insignă de pe Overdoseday.com sau vă puteţi coordona ţinuta în acest scop. Dacă aveţi un cod vestimentar la locul de muncă, vă puteţi convinge superiorii să organizeze o zi în care colegii să poarte aceste culori. Aprindeţi o lumânare în semn de comemorare, organizaţi un program educativ despre supradoze, oferiţi spaţii sigure pentru ca oamenii să îşi spună poveştile şi fiţi activi dacă vă pasionează acest subiect. Vorbiţi despre această zi pe reţelele preferate de socializare folosind hashtag-ul #overdoseawarenessday şi faceţi-o cunoscută în întreaga lume, ne sfătuieşte site-ul Daysoftheyear.com.

sursă: AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel