31 ianuarie: Ziua „de-a-ndoaselea”. Ce reprezintă această sărbătoare amuzantă?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Ce este Ziua "de-a-ndoaselea" și ce putem face astăzi?

Ziua "de-a-ndoaselea", sărbătorită pe 31 ianuarie, este o ocazie în care realitatea pare să se inverseze.

Nebunia preia locul rațiunii, iar ziua se transformă în noapte, cel puțin la modul teoretic. Uneori, este nevoie să rupem toate regulile și să avem o atitudine mai relaxată față de noi înșine, dar și vizavi de situațiile cu care ne confruntăm.

OPT SUPERSTIȚII ale lunii februarie care te vor surprinde

Vorbim despre o sărbătoare plină de umor, care încurajează abordarea lucrurilor într-un mod neobișnuit. Cine a spus că trebuie să începem ziua cu micul dejun? De ce să nu începem cu o felie de tort sau o porție de pizza?

Ziua "de-a-ndoaselea" este sărbătorită azi de oameni din întreaga lume și, deși este populară în rândul copiilor, nu are limite de vârstă.

Totodată, această sărbătoare are o istorie îndelungată și apare în diverse forme, în toate culturile. În Roma antică,  erau sărbătorite Saturnaliile, o zi în care normele sociale erau inversate, jocurile de noroc erau permise, iar stăpânii serveau sclavii la masa oaspeților.

Afirmații ideale pentru luna FEBRUARIE. Rostește aceste propoziții magice!

În Statele Unite, sărbătoarea a fost inventată în 1961 de Megan Emily Scott și Sarah Nicole Miller. În acea zi, aceștia voiau să se ocupe de meșteșuguri, dar având de făcut treburi la ferma familiei, au venit cu ideea unei zile de-a-ndoaselea, adoptată rapid de comunitate.

Să porți hainele pe dos, să servești pizza la micul dejun și să răspunzi la telefon cu "La revedere! Mulțumesc pentru apel!" sunt doar câteva moduri de a sărbători #BackwardDay și de a te elibera temporar de "tirania" normalității, conform daysoftheyear.com.

Intenții pentru anul 2024. Obiceiuri pe care să le adopți pentru a te bucura de viață din PLIN

Aceasta amintește de Ziua pe dos (#OppositeDay), care are originile într-un joc pentru copii în care aceștia fac sau spun opusul a ceea ce ar face sau spune în mod normal și se sărbătorește cu câteva zile înainte, pe 25 ianuarie.

Dacă tensiometrul vă indică faptul că aveţi hipertensiune, este important să vă adresați medicului de familie sau cardiologului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel