31 mai: Ziua mondială fără tutun, „tutunul, principala cauză a tulburărilor respiratorii”. Ziua designerilor web

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
sursă foto: Pexels.com
sursă foto: Pexels.com

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare. 

O caracteristică importantă a porților deschise de conjuncția Jupiter-Neptun din semnul Peștilor din luna aprilie a acestui an este că ne poate aduce vindecarea și totul începe de la noi, putem lăsa în urmă un obicei toxic, putem găsi leacuri și tratamente uimitoare pentru a face asta. În același timp, zona artistică ne aduce în prim-plan designuri uimitoare și tot felul de revelații pe care le avem își pot găsi mai apoi locul în artă. 

Iată că sărbătorim astăzi ziua mondială fără tutun, o zi în care putem decide să avem grijă de căile noastre respiratorii, scăpându-le de un obicei nociv. Avem și ziua designerilor web, simplul fapt că poți citi acest status aici îl datorezi unei echipe de designeri web :) 

Ziua mondială fără tutun

Ziua mondială fără tutun (#WorldNoTobaccoDay) este o iniţiativă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi este marcată în fiecare an pe 31 mai. Scopul este de a sensibiliza populaţia cu privire la riscurile consumului de tutun asupra sănătăţii şi la modul în care fumatul poate fi eradicat. De asemenea, îşi propune să reducă bolile şi decesele cauzate de consumul de tutun şi care pot fi prevenite.

Aproximativ 6 milioane de oameni mor anual din cauza afecţiunilor legate de tutun şi se estimează că acest număr va creşte la peste 8 milioane până în 2030. Dar acest lucru nu este în niciun caz o garanţie. Agenda de dezvoltare durabilă îşi propune să reducă cu o treime decesele cauzate de bolile neinfecţioase, printre care şi bolile legate de tutun. Tutunul este principala cauză a tulburărilor respiratorii, cum ar fi boala pulmonară obstructivă cronică, tuberculoza şi alte boli pulmonare.

Ziua designerilor web

Fiecare pagină şi site de pe internet a fost construit şi proiectat de un designer web. Majoritatea oamenilor nu se gândesc la faptul că numeroasele site-uri web bine concepute pe care le vizitează zilnic au în spate echipe de designeri talentaţi. Este nevoie de o cantitate incredibilă de creativitate şi pricepere pentru a face un site web să strălucească. Istoria designerilor web este, de fapt, doar istoria web-ului şi a modului în care acesta a apărut, la fel cum istoria unei clădiri este istoria construcţiei sale. Din momentul în care web-ul a început să fie conceput, a existat cineva care a trebuit să petreacă timp pentru a proiecta site-ul web original. În general nu le cunoaştem numele.

Ştim că Mark Zuckerberg a proiectat Facebook, dar există o armată de dezvoltatori care menţin în funcţiune serviciul nostru preferat de socializare. Toate micile părţi care menţin un site în funcţiune în fundal sunt dezvoltate de oameni adesea cu specializări diferite. #WebDesignerDay este ocazia de a le oferi acestor talente uimitoare recunoaşterea pe care o merită, scrie holidaysmart.com.

Astrosens: AGERPRES/(AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel