4 tips and tricks pentru sărbătorile de iarnă. Cori Grămescu: Contextul este greoi din punct de vedere nutritiv

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Nutriționistul Cori Grămescu a venit cu 4 tips and tricks, în contextul sărbătorilor de iarnă care se apropie cu pași repezi. 

"Sărbători de iarnă? Sunt coșmarul oricărui specialist în nutriție și sport. Și pe bună dreptate, într-un fel, pentru că sunt perioade în care mâncăm mult, alegem alimente nesănătoase și le și combinăm problematic între ele.", a scris nutriționistul Cori Grămescu pe Facebook. 

Cori Grămescu a mărturisit, ca exemplu, că la ea în familie, "de sărbătorile de iarnă se gătește porc, piftie, sarmale, curcan, cozonac și se cumpără tort, prăjituri, brânzeturi tradiționale, cârnați de casă, tobă, caltaboș și șorici."

"Contextul este greoi din punct de vedere nutritiv: la noi sărbătorile încep pe 22-23 și se termină pe 7 ianuarie. Și românului îi stă bine la masă, cu veselie, cu prieteni și familie în jur și asta cred că e farmecul nostru: această minunată convivialitate de care e păcat să ne detașăm.", a precizat nutriționistul. 

4 tips and tricks de care poți tine cont în perioada ce urmează 

"Vestea bună e că avem un ghid de supraviețuire și că el e destul de ușor de aplicat. 

1. Limitează excesul la o singură masă pe zi. Menținând această regula reușim să limităm caloriile consumate, însă cel mai important este că ne ajutăm mintea să conștientizeze ceea ce alegem să mâncăm.

2. Mănâncă întotdeauna micul dejun și asigură-te că e bogat în fibre și proteine. Când mâncăm bine la micul dejun avem ocazia să ne reglăm apetitul pe durata zilei. Practic, ne este mai ușor să mâncăm echilibrat și să ne și satisfacem poftele.

3. Încearcă să mănânci mai ușor la cină. La cină e bine să ne bazăm pe legume și salate ca garnituri și să încercăm să alegem carnea mai slabă.

4. La prânz putem mânca mai multe lucruri la care poftim, însă recomandarea mea e să le mâncăm de poftă, nu de foame. Când mâncam bine la micul dejun avem ocazia să ne reglăm apetitul pe durata zilei. Practic, ne este mai ușor să mâncăm echilibrat și să ne satisfacem poftele fără să ne dăm alimentația peste cap prea tare.", a recomandat nutriționistul Cori Grămescu. 

VEZI ȘI: Ouă umplute, piftie, salata de boeuf. Ce trebuie să știi despre preparatele nelipsite de Crăciun de pe mesele românilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel