47 de ani de la cutremurul din 1977. Ce știm despre acest incident, din punct de vedere astrologic?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Social
freepik.com
freepik.com

Ziua de 4 martie 1977 nu va fi scoasă niciodată din mentalul colectiv. Azi, se împlinesc 47 de ani de la marea tragedie.

Ce date cunoaștem despre marea tragedie care s-a produs în 4 martie 1977? 

Cutremurul a avut loc la ora 21:22 și a durat aproximativ 56 de secunde. Să nu uităm de magnitudinea impresionantă de 7,4 pe Scara Richter.

Peste 1500 de oameni și-au pierdut viața, conform datelor oficiale, cei mai mulți fiind declarați decedați în București. De asemenea, peste 11.000 de oameni au fost răniți, mai ales din cauza prăbușirii clădirilor în care locuiau.

Știm și că cele mai grave consecințe ale cutremurului au avut loc în partea de Sud a țării noastre, de aceea capitala a fost vizată. Au fost distruse 33 de clădiri, iar în total, s-au prăbușit sau au fost avariate peste 30.000 de locuințe.

Mai mult, acest seism puternic a fost resimțit și la vecinii sârbi, bulgari sau unguri, dar și în alte țări, precum și în Rusia. În Bulgaria, de pildă, peste 100 de oameni și-au pierdut viața.

Guvernul admite că România este o țară cu risc seismic, iar clădirile au nevoie de rezistență

În țara noastră, actorul Toma Caragiu, cântăreața Doina Badea, regizorul Alexandru Bocăneț dar și poetul Baconsky sunt doar câțiva dintre cei care au murit în acea zi fatidică, acum 47 de ani.

Așadar, indiferent dacă am trăit sau nu pe pielea noastră această tragedie, cifrele nu au cum să nu ne înspăimânte.

Ce aspecte astrologice au avut loc la acel moment?

Să ne amintim ce ne spunea astrologul DC News și redactorul-șef Astrosens.ro, Daniela Simulescu!

Aceasta spunea că s-a uitat în astrograma momentului acela cu o oarecare teamă. Și pe bună dreptate. Pentru că avea să vadă o opoziție intre Marte și Saturn. Așadar, discutăm despre unul dintre cele mai devastatoare aspecte din astrologie. În special din cauza faptului că s-a petrecut pe semne fixe. Să nu uitam că Saturn era în semnul Leului, în timp ce Marte era în Vărsător.

În consecință, o astfel de opoziție cu ce vine? Cu pericol. Cu frustrare, cu depresie, cu furie. Să nu uităm nici că este capabilă să declanșeze evenimente de o violență extremă. 

Pentru că astrograma zilei de 4 martie 1977 are o cruce pe semne fixe, asta înseamnă că vorbim despre o refulare puternică.

Poți să citești și următorul articol de pe Astrosens: Ce fel de astrogramă natală ai, diurnă sau nocturnă? Acest ghid te ajută să o descoperi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel