5 iulie: Ziua Comemorării Animalelor de Companie. Îți lipsește prietenul tău blănos?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Animalele sunt în viața noastră doar pentru un timp, dar în sufletul nostru trăiesc veșnic. Astăzi, celebrăm Ziua Comemorării Animalelor de Companie. Cât de tare îi simți lipsa prietenului tău cel mai bun?

Cândva a existat o zi în care te-ai jucat pentru ultima dată cu prietenul tău blănos. Tot în acea zi, a fost ultima oară când i-ai dat să mănânce și i-ai spus cât de mult îl iubești. Poate că ai știut și ai avut ocazia să îți iei rămas bun. Dar un lucru nu se schimbă niciodată: durerea e aceeași, fie că ai fost sau nu pregătit. Chiar dacă au trecut ani de când te-ai despărțit de cel mai bun prieten, în fiecare zi îi simți lipsa și îți dorești să mai ai o ultimă zi cu el.

Ziua Comemorării Animalelor de Companie înseamnă a onora prietenii care ne așteaptă cu nerăbdare pentru a ne reîntâlni. Este un moment să îmbrățișăm atât bucuria, cât și durerea, să celebrăm momentele de neuitat pe care le-am împărtășit cu animalele noastre de companie.

Este în regulă să simțim pierderea atât de profund. Trebuie să recunoaștem amprenta lor de neuitat pe inimile noastre.

Renate Weber, Avocatul Poporului despre drepturile animalelor: Animăluțele ajung victime pentru că sunt la îndemână

Istoria zilei

Legătura care unește oamenii și animalele lor de companie nu este deloc nouă. Dovezile arheologice dezvăluie cum câinii au fost primele animale sălbatice pe care oamenii le-au domesticit.

Când a apărut această legătură pentru prima dată? Aproximativ acum 12.000 până la 15.000 de ani, în ultima parte a Erei Glaciare.

Să oferim un pic mai mult context. Această legătură s-a format între câini și omenire înainte de invenția agriculturii, când oamenii erau încă vânători-culegători. Această relație le-a oferit beneficii reciproce oamenilor și câinilor lor.

Câinii ajutau la urmărirea și vânatul prăzii. În schimb, oamenii le ofereau hrană și adăpost. În timp, legăturile lor s-au adâncit și animalele de companie au devenit un membru al familiei.

În secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, deținerea de animale de companie în Europa, în special în Marea Britanie, simboliza statutul social și economic. Ele erau păstrate în principal de elite. Cu toate acestea, clasa de mijloc a început să se formeze în jurul secolului al XIX-lea.

Deținerea unui animal de companie în casă a devenit mai răspândită. Animalele de companie au depășit curând barierele sociale.

Fondatorii Zilei Amintirii Animalelor de Companie au fost Pets Magazine și Lars Anderson, fondatorul Arty Lobster. Viziunea lor a fost o zi dedicată omagierii acestei legături străvechi. Este o zi dedicată tuturor animalelor de companie și celebrează rolul minunat pe care l-au jucat în viețile noastre.

Nu contează dacă animalul de companie pe care l-ai pierdut este un câine, pisică, cal, papagal sau șarpe. Ziua Comemorării Animalelor de Companie este pentru tine.

Cum să sărbătorești

Sărbătorirea Zilei Amintirii Animalelor de Companie poate fi o experiență profund personală sau un eveniment comunitar. Iată câteva moduri prin care să-ți amintești de prietenul blănos:

Ține o slujbă memorială

Amintește-ți prietenul pierdut cu mândrie și afecțiune. Trimite mesaje prietenilor și familiei, invitându-i la o slujbă memorială pentru animalul tău de companie. Această ceremonie poate fi un moment de mare vindecare.

Alege un loc semnificativ care este special pentru tine și animalul tău. Ar putea fi parcul lor preferat, curtea din spate sau chiar un colț liniștit din casa ta.

Invită toți prietenii și membrii familiei care au cunoscut și iubit animalul să se alăture acestei celebrații a vieții animalului tău.

Consideră aprinderea unei lumânări sau depunerea de flori la mormântul animalului tău de companie. Scopul este de a crea un spațiu de iubire, amintire și, bineînțeles, vindecare a durerii pierderii.

Distribuie pe rețelele sociale

Utilizarea platformelor tale preferate de socializare poate fi un mod foarte util de comemorare a prietenului pierdut. Distribuie cât mai multe fotografii sau videoclipuri preferate cu animalul tău de companie. Apoi, scrie un mesaj emoționant despre ce a însemnat acest prieten special pentru tine.

De asemenea, s-ar putea să îți placă să creezi un album foto digital sau un videoclip tribut care să compileze momentele neprețuite cu animalul tău de companie, care poate fi distribuit online.

Fii voluntar la organizații caritabile pentru animale

Voluntariatul la agenții non-profit legate de animale este un mod mai practic de a onora memoria animalului tău de companie. Dar face și mai mult: va avea un impact pozitiv asupra vieților altor animale. Caută adăposturi locale, organizații de salvare sau centre de reabilitare a faunei sălbatice care au nevoie de asistență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play




pixel