5 obiceiuri sănătoase pe care să le adopți anul viitor

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
pexels.com
pexels.com

Obiceiurile sănătoase pot crea minți și corpuri la fel de sănătoase. Descoperă ce poți face în 2023, ca să-ți fie mai bine și să te dezvolți.

Ce obiceiuri sănătoase putem adopta cu toții, de anul viitor?

1. Încearcă să faci mai multă mișcare

Da, poate fi ușor de zis și greu de făcut, dar ai nevoie de un corp mai sănătos, care nu ține de numărul de kilograme. Știi deja că mișcarea îți face bine, așa că începe ușor. Chiar și simplele plimbări prin parc îți aduc o mulțime de beneficii. Nu ești forțat să faci abonamente la sală sau să tragi de fiare.

Atunci când ai o stare proastă sau când simți nevoia să fii în formă, alege câteva exerciții, în funcție de gradul de complexitate dorit. Poți cumpăra pentru acasă câteva greutăți, o saltea sau o bicicletă de fitness. Sau începe cu simple flotări, genuflexiuni și fandări. Dacă devine un obicei, o să te simți în formă, indiferent de vârstă.

2. Caută tot felul de rețete noi și interesante

Indiferent dacă ești sau nu pasionat de gătit, în 2023 poți să petreci mai mult timp în bucătărie, gătind ceva ce-ți face plăcere. Poți să încerci rețete interesante de paste, deserturi sau ciorbe pe care nu le-ai gustat decât prin vacanțe. Bucură-te de această activitate măcar de două ori pe lună. Poate, cine știe, vei descoperi talente ascunse în tainele gastronomiei!

3. Citește și uită-te la filme sau documentare

Ce alt obicei sănătos poți include în programul pentru 2023? Citește mai mult. Chiar și o pagină pe zi contează, plus că poate să devină obișnuință. Poate în acest mod vei termina romanul de pe noptieră.

Dacă nu ești fan al cititului sau te relaxezi făcând altceva, poți să te uiți la un interviu, la un documentar sau la un film. Internetul este plin de ele, așa că nu trebuie decât să alegi genul preferat. Toate aceste activități îți aduc relaxarea pe care o meriți după o zi plină.

Vezi și: Filmul românesc potrivit pentru fiecare Zodie

4. Nu te lăsa înconjurat de negativism

Este greu, într-o lume atât de agitată, dar merită ca în 2023 să stai departe de lucruri toxice sau de oameni negativi. Pur și simplu nu ai nevoie de ele. Ar fi bine că în noul an să încerci să renunți la cei care îți fac rău, chiar dacă este vorba de cele mai dragi persoane. Trebuie să te pui pe primul loc. Contează și sentimentele tale, nu doar ale altora.

5. Petrece mai mult timp cu cei pe care îi iubești

Dacă ar fi indicat să te îndepărtezi de cei care îți fac rău, merită să te apropii mai mult de cei dragi. Chiar dacă ești ocupat cu munca și sarcinile de zi cu zi, încearcă să fii mai des în contact cu persoanele apropiate. Nu poți să le vezi, la o cafea în oraș? Scrie-le un simplu mesaj, sună-le mai des și arată-le că îți pasă. Timpul este prețios!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel