6 februarie - Ziua Complimentelor. Cui alegi să îi transmiți gânduri bune astăzi?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

"Ziua complimentelor" este în fiecare an pe 6 februarie. Nimic nu încântă mai mult o persoană decât să audă pe cineva care îi transmite un gând frumos. 

Adesea am plecat dintr-o discuție cu dorința să fi spus ceea ce era în inimile noastre. "Oare mă voi face de rușine?" "Este potrivit?"

Toate întrebările care ne macină sunt ceea ce ar trebui să fie o simplă exprimare a inimii. Ce-ar fi să ne răscumpărăm greșelile de Ziua complimentelor?

Creată de Adrienne Koopersmith în 1995, Ziua complimentelor este dedicată exprimării aprecierii sincere față de oamenii din jurul tău. Inspirația a venit într-o zi ploioasă din Chicago când Koopersmith era într-un autobuz. A observat pe cineva care făcea semne la autobuzul în care se afla. Persoana părea agitată și, deși nu era în stație, șoferul a fost destul de amabil să oprească și să o lase să urce. Înainte de a coborî, Koopersmith l-a complimentat pe șofer pentru bunătatea lui. Acest gest rapid, dar plin de căldură, i-a lăsat o o amprentă în viață, iar Koopersmith a decis să transforme ziua într-o sărbătoare.

A plăti un compliment sincer este mai dificil decât pare. Unii oameni exagerează atât de mult cu gestul încât își pierde înțelesul, în timp ce alții îi folosesc prea rar. Doar câțiva știu cum să se exprime deschis și natural.

Activități pentru ziua complimentelor

  • Găsește ceva frumos de spus și simte acele cuvinte. Începe cu toți cei de acasă, trimite mesaje prietenilor pe care nu i-ai mai văzut de mult timp și adresează un compliment unui vecin.
  • Dacă ești activ pe rețelele sociale, acest lucru nu va fi un concept nou. Pentru cei neinițiați, provocarea este să fii la volan, de exemplu, și să faci complimente străinilor în timpul călătoriei. Surpriza și fericirea genuină de pe fețele oamenilor sunt neprețuite.
  • Înainte de a oferi iubire și laudă altora, nu uita să ți le oferi și ție. Uită-te în oglindă și complimentează-te pentru cât de departe ai ajuns.

3 lucruri despre psihologia pozitivă care te vor fascina

  • Cercetările din psihologia pozitivă demonstrează că recunoașterea gândurilor și sentimentelor negative reduce puterea lor.
  • Modelele psihologice bazate pe mulțumire, optimism și concentrarea pe punctele forte au ajutat adolescenții să contracareze dependența de alcool.
  • Optimismul activează funcțiile cognitive care cresc imaginația.

Citește și ZECE motive pentru care să privești un serial psihologic. Descoperă tehnicile de analiză comportamentală!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel