6 tipuri de oameni care te seacă de energie. De ce tipologii să te ferești?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Vampiri energetici, oameni toxici, victime sau narcisiști. Cu siguranță ai auzit de aceste tipologii de oameni, care îți pot consuma energia. Iată cum să stai departe de ei și ce este de făcut.

Dacă sunt persoane în viața ta care te fac să te simți epuizat din punct de vedere emoțional, ar fi bine să te îndepărtezi de ele.

Specialiștii în psihologie le numesc "vampiri energetici". Cum îi recunoști?

Poartă aceste denumiri fiindcă se hrănesc cu energiile unei persoane. De obicei, caută întotdeauna oameni pe care să îi sece de energie, mai ales dacă simt că aceștia au o stimă de sine scăzută. Da, pot fi chiar membrii din familie, prieteni buni sau colegi de serviciu, care vor doar să "ajute". Iată care sunt cei mai cunoscuți vampiri energetici!

1. Eterna victimă

Ai în jur oameni care mereu dau vina pe tine (sau pe alții) chiar dacă ei au făcut greșeli serioase? Înseamnă că ai de-a face cu o victimă eternă. Această tipologie este de părere că altcineva este mereu de vină, pentru orice se întâmplă. Caută mereu scuze, nimeni nu este vinovat în afară de el/ea și nu își asumă responsabilitatea pentru ceea ce spune. Ar fi bine să limitezi cât mai mult contactul cu aceștia.

Pot apărea și lacrimi false sau minciuni, doar ca să câștige empatia celor din jur.

2. Narcisistul

Altă tipologie care te seacă de energie este narcisistul. Este tot un vampir energetic, a cărui părere de sine este incredibil de bună. Nu îi pasă prea mult să intre în grațiile cuiva, ci ține cont doar de propria părere. Mai mult, nici nu-i pasă dacă o persoană are probleme. Ar vrea ca cei din jur să se gândească doar la el.

3. Dominatorul

Sunt persoane cărora le face plăcere să se simtă superioare. Mereu au impresia că cei din jur nu știu nimic la fel de bine ca ele. Sunt întotdeauna dornice să îți ofere cele mai bune sfaturi, pentru că te consideră incapabil să iei propriile decizii. Pe scurt, sunt atotștiutoare. Pot fi adesea rasiste sau agresive.

4. Cel care face mereu o dramă

Dramaticul ar vrea să fie non stop în centrul atenției. Face o problemă din orice, fie că are sau nu un motiv întemeiat. Indiferent dacă îi oferi soluții, ar vrea doar să ii plângi de milă. Se hrănește cu emoțiile tale, de aceea ar fi bine să te ferești de a fi victima sa.

5. Judecătorul suprem

Următorul tip de vampir energetic este judecătorul. Ce face această persoană? Abia așteaptă cea mai mică ocazie pentru a-ți face observație. Când te vede nesigur, sare cu gura pe tine. Se simte bine atunci când simte că nu ai încredere și vrea să te simți mereu rușinat. Este mereu critic.

6. Prietenii falși sau persoanele nevinovate

Nu în ultimul rând, există și vampiri energetici la care te aștepți cel mai puțin. Prietenii falși pot fi cei care nu îți sunt niciodată alături, dar te caută atunci când au ei înșiși ceva de rezolvat. Totodată, poți observa că par tot timpul necăjiți și sunt dependenți de ajutorul celor din jur. Dacă nu îi ajuți cu ceva, cred cele mai rele lucruri despre tine. Ba chiar tind să te desconsidere și să creadă că ești un om rău. Încearcă să nu cazi in această capcană! Nu trebuie să fii întotdeauna disponibil pentru alții, mai ales dacă observi că încearcă să se hrănească din energia ta.

Poate ți-ar plăcea să citești și: Dependență sau dragoste? Acest test psihologic rapid îți arată în ce fel de relație ești

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel