7 februarie: Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI)

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Astăzi, se încurajează atât copiii, cât și adulții, să aleagă o carte, să găsească un public care să-i asculte și să citească tare și clar. Acest eveniment este sărbătorit în peste 170 de țări.

Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI) este o zi în care se sărbătorește oportunitatea de a citi cu voce tare împreună.

Prin intermediul acestei campanii, sunt încurajate beneficiile lecturii.

Romanul românesc potrivit pentru fiecare Zodie. Sărbătorim Ziua națională a lecturii

Chiar dacă există mulți oameni care consideră că lectura este utilă doar pentru perioada școlii, această activitate este extrem de benefică nu doar pentru copii - care ar trebui să fie încurajați să citească din plăcere, nu doar pentru școală - ci și pentru adulți. Lectura nu numai că îi ajută pe oameni să-și îmbogățească unele cunoștințe despre lume și viață, să-și extindă orizonturile personale și să devină mai empatici, dar le oferă și o modalitate de relaxare, de care avem cu toții nevoie.

Atunci când te dedici lecturii, este necesar să-ți amintești o varietate de personaje și evenimente. Fiecare informație reținută contribuie la formarea de noi sinapse (căi neuronale) și le consolidează pe cele deja existente, ceea ce duce la o îmbunătățire a memoriei pe termen scurt și la stabilizarea stărilor de dispoziție.

Când citim, creierul se dezvoltă. Care sunt beneficiile lecturii?

Această zi a fost instituită de către o organizație non-guvernamentală numită LitWorld, cu sediul în New York, SUA. De la început, inițiativa lor a avut ca obiectiv să adune oameni și comunități prin puterea cuvintelor.

Cel mai simplu și minunat mod de a sărbători Ziua Internațională a Cititului Împreună este să iei o carte și să o citești cu cineva. Astfel, veți putea spune că citiți împreună. Indiferent dacă este vorba despre o singură persoană sau despre mai multe, mesajul din cartea pe care o citiți va ajunge mai departe.

Opere nemuritoare. Recomandări de lecturi esențiale pentru orice cititor

Pentru a-ți forma obiceiul cititului, iată câteva sfaturi utile:

Identifică niște cărți relevante pentru interesele și pasiunile tale. Când citești despre subiecte care te pasionează, vei fi mai interesat să continui să faci acest lucru.

- Începe cu perioade scurte de citit, de exemplu 10-15 minute pe zi, în special dacă nu ai deja acest obicei.

- Stabilește un interval zilnic dedicat cititului. Poate fi dimineața în timpul călătoriei cu autobuzul, seara înainte de culcare sau în orice alt moment convenabil din rutina ta. Consecvența este esențială pentru a crea un obicei durabil.

- Asigură-te că ai mereu o carte la îndemână pentru a profita de momentele potrivite pentru citit. Dacă preferi lectura în format electronic, există aplicații pentru telefon care îți pot oferi acces rapid la o varietate de cărți, prin abonament lunar.

Îți recomandăm să vezi și: Învață și tu! TREI cărți de astrologie recomandate de Astrologul Daniela Simulescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel