7 februarie - Ziua Trandafirului. Care este semnificația fiecărei culori?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

Victorienii ar fi putut fi considerați obsedați de simbolismul florilor în epoca lor! Florile erau folosite pentru a-și exprima sentimentele, iar trandafirii erau simboluri ale celor mai pasionale tipuri de iubire. Ziua Trandafirului este aici pentru a aduce și mai mult sens acestor sentimente de iubire!

Cultivarea trandafirilor a început în China acum mii de ani, iar Confucius a scris despre ei în jurul anului 500 î.Hr.

Trandafirii au fost considerați simboluri ale dorinței și tainelor în mitologia romană, fiind asociați cu zeița Venus. Ziua Trandafirului marchează începutul unei săptămâni dedicate iubirii, în strânsă conexiune cu Ziua Îndrăgostiților. Această săptămână include și alte sărbători precum Ziua Logodnei, Ziua Ciocolatei și Ziua Sărutului. Scopul este de a sărbători iubirea și afecțiunea în diferite moduri în această perioadă dedicată romantismului.

Cum să sărbătorești Ziua Trandafirului

Oferă un singur trandafir roșu cu tulpină lungă persoanei iubite din viața ta. Sau, pentru ceva mai expresiv, ia în considerare să sărbătorești ziua dăruindu-i o duzină de trandafiri sau chiar mai mulți. Alege trandafiri roșii, albi, galbeni sau roz și exprimă dragostea în această zi importantă!

Cei care doresc să răspândească bucuria chiar mai mult ar putea lua în considerare achiziționarea unei duzini sau două de trandafiri și apoi să îi ofere, câte unul, persoanelor străine aleatorii. Poate aceasta ar fi momentul perfect pentru a exersa înaintea Zilei Gesturilor de Bunăvoință și de a aduce bucurie oamenilor. 

Învață semnificația culorilor trandafirilor

O activitate distractivă în sărbătoarea Zilei Trandafirului ar putea fi să înveți semnificația simbolică a fiecărei culori. Începe cu unele dintre aceste culori de trandafiri:

  • Trandafiri Roșii - Culoarea dragostei adevărate, a zelului, a pasiunii și a intensității, trandafirul roșu transmite cu siguranță mesajul care spune "Te iubesc".
  • Trandafiri Roz - O versiune mai ușoară a trandafirilor roșii, aceștia sunt simboluri pentru admirație, recunoștință, blândețe și apreciere
  • Trandafiri Galbeni - Reprezintă sentimentele de prietenie și optimism. Trandafirul galben este de asemenea considerat un simbol al bucuriei, puterii și veseliei.
  • Trandafiri Albi - Culoarea purității și păcii, trandafirii albi reprezintă ideea de inocență și loialitate. Adesea folosiți la nunți, poate aceasta ar fi o culoare perfectă pentru pentru cineva care este logodit și aproape de a se căsători.

Citește și ZECE motive pentru care să privești un serial psihologic. Descoperă tehnicile de analiză comportamentală!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel