8 decembrie - Ziua conceptului de călător în timp

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
pexels.com
pexels.com

Ți-ar plăcea să fii călător în timp? Cu siguranță, te-ai gândit măcar o dată cum ar fi să te poți întoarce în altă epocă, în urmă cu mii de ani. Sau, de ce nu, să vezi cum va arăta lumea peste alte sute. Astăzi, se sărbătorește ziua în care pretindem că suntem călători în timp.

A putea călători în timp într-o altă epocă sau într-o altă perioadă este visul multor oameni de ştiinţă, pasionaţi de science-fiction sau chiar istorici. La urma urmei, ne petrecem atât de mult timp din viaţă auzind despre ceea ce s-a întâmplat în trecut, fie că este vorba despre o sută, o mie sau un milion de ani în urmă, încât mulţi dintre noi ar da orice pentru a vedea cu ochii noştri lucrurile care se întâmplau atunci, scrie Daysoftheyear.com.

Dar v-aţi gândit vreodată că într-o zi vor exista oameni care vor privi în urmă şi îşi vor dori să poată călători în vremurile noastre? Sau câtor oameni care au trăit în secolul al XVIII-lea le-ar fi plăcut să vadă cum arăta viaţa în 2015? Dacă nu v-aţi gândit niciodată în acest fel, este timpul să o faceţi, deoarece veţi putea vedea lumea într-o lumină cu totul nouă şi veţi putea să vă bucuraţi din plin de Ziua în care pretindem că suntem călători în timp, sărbătorită anual pe data de 8 decembrie.

#PretendToBeAtimeTravelerDay a fost creată în 2007 de comunitatea online Koala Wallop, însă visul ca rasa umană să poată călători în timp într-o zi este mult mai vechi de atât. Prima menţiune cunoscută a unui astfel de concept se află în mitologia hindusă. Într-una dintre poveşti, regele Revaita călătoreşte departe pentru a-l întâlni pe creator, Brahma, iar la întoarcerea în regatul său este şocat să constate că au trecut multe veacuri în timpul absenţei sale relativ scurte.

Călătoria în timp a fost adusă în discuţie şi în Talmud şi în primele poveşti japoneze, notează Daysoftheyear.com. Puţin mai recent, în 'A Christmas Carol' (1843), Charles Dickens ne povesteşte cum personajul principal, Ebenezer Scrooge, este transportat înainte şi înapoi în timp pentru a fi martor la diverse evenimente, ceea ce duce la transformarea sa într-un om mai bun.

Mai recent chiar, trilogia cult 'Back to the Future' prezintă aventurile adolescentului american Marty McFly, care călătoreşte atât în viitor, cât şi în trecut pentru a îndrepta greşelile. După cum puteţi vedea, călătoria în timp a fascinat omenirea de milenii, aşa că faceţi un exerciţiu de imaginaţie în această zi şi pretindeţi că sunteţi un călător în timp: vă va ajuta să apreciaţi ce aveţi în viaţă.

Sursa: AGERPRES (AS - autor: Ana Alecu, editor: Mariana Ionescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel