8 februarie: Ziua Internațională a Râsului și a Fericirii. Cum o celebrăm?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
freepik.com
freepik.com

Ce este terapia prin râs și la ce ajută?

Indiferent de cât de dificilă ar fi viața, specialiștii în psihologie ne îndeamnă să apreciem fiecare aspect pozitiv din jurul nostru și să găsim motive să zâmbim ori de câte ori putem. Aceste gesturi simple nu necesită nicio investiție financiară, dar ne pot aduce o mare satisfacție emoțională și beneficii pe termen lung.

Descoperind cheile fericirii: Ghid practic

Madan Kataria, fondatorul mișcării "Laughter Yoga" (Hasyayoga), a fost inițiatorul ideii de a sărbători o zi dedicată exclusiv râsului.

El este, de asemenea, autorul cărții "Laugh For No Reason" (2002), care promovează conceptul de a râde fără un motiv anume. Efectele terapiei prin râs sunt recunoscute ca fiind extrem de benefice, conform www.laughteryoga.ro.

Primul club de terapie prin râs a fost înființat de Madan Kataria în 1995, într-un parc din Mumbai, inițial cu doar șase participanți.

Citate despre fericire care te vor face să zâmbești. Primește bucuria în viața ta!

În prezent, există peste 6.000 de Cluburi de Râs, în peste 100 de țări din întreaga lume. Contrar ideii greșite că râsul îngrașă, acesta este extrem de sănătos. Motivația pentru a zâmbi și a fi fericit trebuie căutată în fiecare zi.

Specialiștii enumeră numeroase motive pentru care ar trebui să îți asiguri doze ample de râs: un râs sănătos poate contribui la reducerea presiunii arteriale.

Explorarea legăturii dintre bucurie și stare de bine - beneficiile fericirii asupra sănătății umane

Râsul poate fi comparat cu un exercițiu cardio și poate fi o alternativă benefică atunci când timpul pentru a merge la sală este limitat.

Este important să ne amintim că râsul stimulează eliberarea de endorfine, substanțe chimice care contribuie direct la îmbunătățirea stării noastre de bine.

Serotonina și dopamina. Cum putem fi mai fericiți, antrenând creierul să le elibereze în mod natural?

Nu numai că râsul poate influența pozitiv starea noastră de spirit, ci poate avea și un impact benefic asupra partenerilor noștri. O relație sănătoasă este susținută atunci când amândoi partenerii sunt fericiți și încântați.

Ai în vedere și următorul articol: Experimentează starea de fericire trăind în prezent! Trei sfaturi pentru reconfigurarea tiparului mental

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel