8 obiceiuri alimentare pe care să le incluzi în dieta ta, în 2023

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Cheia unui stil de viață sănătos este să mănânci corect și să fii activ. Consultați câteva reguli eficiente de alimentație pe care trebuie să le includeți în stilul de viață pentru a rămâne în formă și sănătoși în 2023.

 

A mânca mai sănătos și a face mai multe exerciții sunt cele mai populare rezoluții pentru 2023. Obiceiurile tale alimentare joacă un rol crucial în sănătatea și bunăstarea ta generală. Mici pași pozitivi către o alimentație sănătoasă, luați în mod constant, pot face o schimbare majoră într-un an de zile. Dr. Nandita Iyer, autoare și nutriționistă, a împărtășit pentru Hindustan Times câteva obiceiuri alimentare sănătoase pentru 2023, pe care trebuie să le incluzi în stilul tău de viață.

1. Oferă-i corpului tău o adjustare. Înțelege indiciile de foame, astfel încât să poți mânca doar când e cu adevărat nevoie și să te oprești când te simți aproape sătul.

2. Mănâncă încet. Cercetările au arătat că cei care mănâncă rapid au de două ori mai multe șanse să ia în greutate în exces.

3. Împotrivește-te gustărilor fără minte. Adesea ne lăsăm tentați de mâncarea excesivă din alte motive decât foamea, cum ar fi plictiseala, singurătatea, stresul sau furia. Conectați-vă la cauza principală și abordați-o cu instrumente non-alimentare. Mâncarea nu este un mecanism prin care să faci față problemelor.

4. Mâncați mai întâi cele mai sănătoase alimente din farfurie, astfel încât să aveți calorii de înaltă calitate la începutul mesei și să vă săturați cât mai mult cu acestea.

5. Aprovizionați-vă cu produse proaspete, de bună calitate, și alimente bogate în nutrienți. Aceasta înseamnă că orice vei găti cu ele va avea elemente nutritive, care vor fi bune pentru sănătatea ta.

6. Echilibrarea farfuriei este mai durabilă decât numărarea caloriilor și înregistrarea tuturor alimentelor consumate în fiecare zi. Mâncatul nu ar trebui să devină o corvoadă.

7. Un plan de meniu săptămânal vă ajută să vă asigurați că mesele sunt într-un echilibru bun de carbohidrați complecși, proteine și grăsimi.

8. Faceți loc pentru bunătăți ca parte a dietei. Abținerea de la alimente care îți oferă bucurie va duce la pofte nesănătoase și la exces, mai devreme sau mai târziu. Așează-te și bucură-te de răsfăț, cu limite, pentru a experimenta bucuria maximă, în cantități potrivite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel