9 august: Ziua iubitorilor de carte. Ce altă zi mai este celebrată astăzi?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Pentru cititorii pasionaţi, cărţile reprezintă esenţa vieţii şi a imaginaţiei, legătura lor cu alţi oameni, ţări şi culturi. Să nu uităm de importanța cărților!

Ziua iubitorilor de carte

La propriu, lumi întregi pot fi descoperite prin intermediul cărţilor. 

Oamenilor le place să citească unele cărţi din diverse motive.

Cititul nu este doar un hobby relaxant şi distractiv, ci are şi multe beneficii: ascute mintea, reduce stresul, oferă cititorilor informaţii noi şi îi ajută să dobândească noi perspective, ceea ce îi face mai empatici. 

Lectura de vară: ce poți citi, în funcție de semnul zodiacal?

Aceste calităţi au ajutat la crearea atâtor iubitori de carte în întreaga lume, ceea ce face potrivită existenţa unei Zile a iubitorilor de carte.

Ziua iubitorilor de carte (#BookLoversDay) sărbătorită la nivel internaţional la 9 august celebrează tot ceea ce are legătură cu cărţile şi încurajează cititorii să găsească o carte bună şi un loc potrivit pentru lectură. 

Învață și tu! TREI cărți de astrologie recomandate de Astrologul Daniela Simulescu

În afară de biblioteci există şi unele iniţiative inedite în acest sens. De exemplu, potrivit site-ului UE, în autobuzele din Ljubljana, Slovenia, nu există doar locuri rezervate pentru persoanele în vârstă şi femeile însărcinate, ci şi spaţii speciale pentru cititul cărţilor!

Ziua pepenelui galben

După ce în urmă cu câteva zile am sărbătorit ziua pepenelui verde, ziua de astăzi este dedicată şi pepenelui galben.

Această zi a fost instituită în 1994 de primul preşedinte al Turkmenistanului Saparmurat Niazov, care a preferat să fie cunoscut sub numele de Turkmenbaşi, sau liderul poporului turkmen.

Acesta este şi numele vedetei acestei sărbători, un pepene foarte apreciat pentru aroma, gustul şi dimensiunile sale masive. Crescătorii şi cultivatorii locali de pepeni spun că 400 de pepeni din cele 1.600 de soiuri de pepeni din lume sunt soiuri de elită din Turkmenistan.

TREI rețete neobișnuite cu pepene pentru zilele de vară. Le-ai încerca?

Acest fruct era onorat şi în urmă cu o mie de ani în mod tradiţional în această ţară, împreună cu alte simboluri naţionale precum calul Akhalteke şi covorul ţesut manual. Sărbătorile din această zi, organizate în a doua duminică din august, includ mari târguri cu aceste fructe în toate varietăţile lor, precum şi o serie de evenimente de dans şi muzică.

Sursă: AGERPRES (AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel