9 iulie: O zi specială a modei dincolo de tendinţe. „Comunicare fără cuvinte”

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare. 

Ziua modei

Ideea de stil şi de modă există de secole. De la Roma Antică la Egiptul Antic, din Evul Mediu până la Renaştere, moda şi vestimentaţia au fost o parte vitală a societăţii înalte. Curţile regale din Europa erau cunoscute pentru influenţele lor în materie de modă, unde oamenii foarte bogaţi şi importanţi îşi puteau etala hainele confecţionate din ţesături luxoase, adesea împodobite cu dantele rafinate sau chiar cu bijuterii.

Când a fost inventată prima maşină de cusut, în 1790, aceasta a schimbat modul în care era creată moda şi a făcut moda mai accesibilă pentru oamenii obişnuiţi. La mijlocul anilor 1800, englezul Charles Frederick Worth a fondat casa de modă Worth la Paris, devenind astfel primul creator de modă modern din lume. În acea perioadă a început să se dezvolte ideea că oamenii se îmbracă la modă pentru a-şi exprima stilul personal, şi nu doar statutul lor. Casele de design au început să caute artişti care să îi ajute să creeze modele unice pentru hainele pe care le confecţionau.

Pentru mulţi oameni, hainele au început să devină un mod de 'comunicare fără cuvinte'. Parisul avea să devină în curând locul în care se vor dezvolta unele dintre cele mai bune case de modă din lume - Christian Dior, Coco Chanel, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent şi multe alte mărci de lux. Revoluţia industrială a făcut ca moda să se mişte şi mai rapid, iar apariţia internetului a făcut ca lucrurile să evolueze şi mai repede în zilele noastre. Ziua modei (#FashionDay) a fost marcată pentru prima dată în 2016, fiind fondată aparent de o mişcare de masă prin intermediul reţelelor de socializare. Unii oameni şi-au propus să facă din Fashion Day o revoltă publică împotriva caselor de modă şi a corporaţiilor care conduc moda şi, în schimb, să permită indivizilor să se exprime în modurile vestimentare care li se potrivesc. De la începuturile sale, Ziua modei, sărbătorită în fiecare an pe 9 iulie, s-a impus pentru a oferi tuturor o modalitate distractivă de a purta ce le place, de a-şi sărbători stilurile unice şi de a-şi arăta propriile idei despre ce înseamnă moda pentru ei! Nu vă lăsaţi influenţaţi de tendinţe. Nu lăsaţi moda să vă stăpânească, ci decideţi cine sunteţi, ce vreţi să exprimaţi prin felul în care vă îmbrăcaţi şi trăiţi, declara cunoscutul creator de modă italian Gianni Versace, citat de site-ul daysoftheyear.com. În cele din urmă, probabil că nu haina îl face pe om', dar unii oameni consideră că moda este o modalitate prin care se pot exprima şi pot face impresie.

sursă:  AGERPRES/(AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel