9 seriale cu vampiri și vârcolaci, de neratat pentru fanii genului

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri

Iată mai jos câteva exemple de seriale cu vampiri sau / și vârcolaci, care merită urmărite!

Vampirii și vârcolacii reprezintă creaturi fantastice, rod al imaginației oamenilor. Evoluția cinematografiei a permis popularizarea acestor ființe legendare în filme de fantezie și, mai nou, în numeroase seriale care explorează tematica horror - thriller, dar și în zona de comedie neagră.

După cum se știe, există "reguli" cu privire la "modul de funcționare" al vampirilor și a vârcolacilor, însă fiecare film sau serial le poate adapta după cum dorește creatorul respectivei producții de divertisment.

În general, vampirii se feresc de lumină, de usturoi și de argint, se hrănesc cu sângele oamenilor și au posibilitatea de a transforma și alți oameni în vampiri. Vârcolacii sunt, de asemenea, ființe nocturne, dar în timpul zilei apar ca oameni normali. Se transformă doar atunci când pe cer apare luna, devin un gen de lupi și pot transmite afecțiunea atunci când zgârie sau mușcă un om.

Spre deosebire de filme, serialele duc mai departe intrigile și țin aproape fanii de-a lungul episoadelor și chiar sezoanelor. Iată mai jos 9 astfel de seriale cu vampiri sau / și vârcolaci, care merită urmărite:

True Blood

Acest serial american de televiziune fantasy horror produs și creat de Alan Ball este o producție originală HBO. Acțiunea se bazează pe The Southern Vampire Mysteries, o serie de romane de Charlaine Harris. În orașul rural fictiv Bon Temps, Louisiana, Sookie Stackhouse, o chelneriță telepată, intră în contact cu lumea vampirilor. Apar și alte creaturi fantastice, inclusiv vârcolaci, de-a lungul celor 7 sezoane.

The Originals

Cu Joseph Morgan, Daniel Gillies și Claire Holt, serialul The Originals ilustrează o familie de vampiri care locuia în New Orleans. Lansat în 2013, acest serial este, de fapt, un spin-off al unui alt titlu de mare succes - The Vampire Diaries.

Being Human

Un vârcolac, un vampir și o fantomă... nu este un banc, este povestea de la care pornește acțiunea în acest serial cu trei creaturi aparte care împart același apartament. Producția îmbină elementele fantasy cu situații comice și momente dramatice, rezultând un mix foarte interesant.

Bitten

Lumea vârcolacilor și a vampirilor este prezentată în acest serial în care personajul principal, Elena, pare să fie singurul vârcolac femeie din lume. Cele trei sezoane pot fi urmărite pe platforma Netflix.

Supernatural

Este cel mai longeviv serial cu vampiri: Supernatural, produs în perioada 2005 - 2019, are 15 sezoane și peste 300 de episoade. O mulțime de ființe supranaturale ne sunt înfățișate, existând mereu intrigi care duc acțiunea la cote înalte de suspans.

The Vampire Diaries

Un adevărat clasic, serialul The Vampire Diaries pune accent pe relațiile sentimentale, povești de dragoste care se complică tocmai din cauza elementelor fantastice. The Vampire Diaries urmărește viața Elenei Gilbert, care se îndrăgostește de vampirul Stefan Salvatore, un tânăr de doar ... 162 de ani - vampir, desigur.

Să te ucid - First Kill

Iată o altfel de poveste tip Romeo și Julieta. Numele nu au fost alese deloc întâmplător: Juliette și Calliope se îndrăgostesc, doar că una dintre ele este vampir, iar cealaltă ucigașă de vampiri. Desigur, familiile se opun iubirii, pe care o consideră imposibilă.

The Order – Ordinul secret

Serial horror de mister în 2 sezoane, The Order supune atenției o lume în care vrăjile sunt ușor de folosit, dar destinate numai celor selectați într-un club select. În paralel există însă vârcolaci care uneori pun totul în pericol, dar au misiunea nobilă de a salva situația.

Buffy the Vampire Slayer

Difuzat în trecut și în România, serialul în care Buffy luptă cu forțele răului a fost unul de mare succes, de mare audiență la TV. De-a lungul episoadelor, Buffy ucide demoni și vampiri, supraviețuiește mai multor apocalipse și se adaptează, în același timp, vieții de om obișnuit - cel puțin în aparență.

Alături de filme și seriale, jocurile video completează oferta în materie de divertisment cu vampiri și vârcolaci. Sunt de notorietate jocuri video precum Werewolf: The Apocalypse - Earthblood (2021), Castlevania: Lords of Shadow (2010) sau Vampyr (2018). Vampirii și celelalte „creaturi ale nopții” nu lipsesc nici de pe platformele de jocuri de noroc. Dracula de la NetEnt, Vampire Night de la Amusnet (EGT) sau Curse of the Werewolf Megaways de la Pragmatic Play sunt doar 3 exemple relevante pentru categoria sloturilor video cu tematică Scary, dar lista este mult mai lungă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel