Al doilea sezon din serialul "Wednesday" nu se va mai filma în România. Irina Margareta Nistor explică motivele

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
Freepik.com
Freepik.com

Serialul de mare anvengură, "Wednesday", a avut un succes răsunător. Să nu uităm că primul sezon a fost filmat integral în România, în locuri precum Grădina Botanică București, Palatul Cantacuzino Bușteni sau Gara Sinaia. Al doilea sezon nu se va mai filma aici.

Irina Margareta Nistor, celebrul critic de film, a vorbit în exclusivitate pentru colegii noștri de la Spectacola și a explicat de ce producătorii de film se îndreaptă către alte țări.

Se pare că România nu beneficiază de o schemă de ajutor pentru industria cinematografică, iar acest lucru este un mare dezavantaj pentru România, potrivit doamnei Nistor.

Irina Margareta Nistor se arată „foarte necăjită” de faptul că producătorii de film își strâng lucrurile și se orientează spre țările vecine, din cauza elementului financiar. 

„Nu l-am văzut încă. (n,r. serialul Wednesday). A fost multă agitație  cu faptul că s-a filmat în România. S-au pus 3-4 afișe prin oraș și cu asta basta, fără să spună foarte multe. Spui doar „Wednesday”, așa, se înțelege ceva despre miercuri (n.r. traducerea în română a numelui serialului). Degeaba ne-am chinuit să facem și turism și cinema, că n-a făcut nimeni nimic”.

Criticul de film a amintit de schema de ajutor pentru industria cinematografică, care ar fi putut face o diferență considerabilă în situația în care se află lumea filmului românesc.

„Ei au dat legea aceea, care nu se poate aplica, asta e chestia. Și lumea pleacă pe capete. Eu, care stau până la ultimul generic, mă enervez, că totul se filmează fie în Bulgaria, fie în Ungaria, unde deja au băgat legea. La noi nu au băgat-o.

Ce ar schimba legea?

„Ar veni înapoi, pentru că profesioniștii noștri sunt mult mai buni, mă refer la partea tehnică, nu mai vorbesc și de actori, sunt mai buni decât ceilalți. Și studiourile sunt foarte bune. Lumea evită, totul e până la bani. Sunt foarte necăjită să văd pe generice că toate se fac în Ungaria, se fac în Bulgaria, Cehia, iar în România mai puțin. Wednesday, partea a doua, nu se mai face în România”, a mai spus criticul de film.

Game of Thrones a făcut celebră Croația, după ce s-au filmat mai multe episoade în orașul Dubrovnik, care a devenit acum obiectiv turistic pentru fanii serialului. La fel și țara noastră, prin obiectivele filmate în Wednesday, ar putea deveni un punct turistic, pentru fanii Familiei Addams. Irina Margareta Nistor e de părere că România nu stă prea bine la capitolul promovare și că scăpăm șansele printre degete.

Citește articolul complet pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel